8 Kasım 2013 Cuma

[Kitap Yorumu] Ejderin Aşkı - G. A. Aiken

Kitabın Adı : Ejderin Aşkı
Orijinal Adı : About A Dragon
Yazar : G. A. Aiken
Serinin Adı : Dragon Kin
Seri Kitap Numarası : 1
Tür : Fantastik, Yetişkin, Romantik
Yayıncı : Ephesus Yayınları
Fiyatı : 18 TL
Sayfa Sayısı : 391
Yayın Tarihi : Şubat 2012

İnsana dönüşebilen ejderhaların tutkulu aşk oyunlarıyla alev alacaksınız.
Kalbi bir ejderhaya, şehvetiyse kibirli bir şövalyeye aitti.
Bir gün bunların bir araya gelebileceğini kim hayal edebilirdi ki?
Despot ağabeyini öldürmenin peşindeki Kanlı Annwyl, kaderin onu sürüklediği olayların ortasında aşkı ve tutkuyu keşfediyor.
Kanlı Annwyl gibi bir lakaba sahip olmak, kadın bir savaşçı için de olsa, hiç kolay değildir. Erkekler ya korkuyla titrer ya da saygıyla selam verir.
Ama arada sırada bir erkekle, Yok edici Feraghus’la konuşabildiği gibi konuşabilmeyi arzulamaktadır.
Fakat ne yazık ki Fearghus bir ejderhadır. Büyük, pullu ve ölümcül.
Fearghus’un onu savaş için eğitmek üzere ayarladığı sert, küstah şövalyeye karşı uyanan duygularından çok farklı bir şekilde, Annwyl onunla kendini güvende hisseder. Günlerini onu vahşi, kuvvetli bir arzuyla dolduran adamla dövüşerek, gecelerini ise bir köyü sadece nefesiyle yıkabilecek sihirli bir varlıkla geçirerek harcayan Annwyl, hayatın daha da garipleşemeyeceğinden emindir.
Ama yanılıyordur...

Az önce serinin 2. kitabına yorum yazarkene fark ettimki serinin ilk kitabının yorumu yok blogta. Yarım iş yapmayı hiç sevemem, o sebepten işte tam buradayız!! :D

Ejderin Aşkı, kitap okuyan arkadaşlarla (çoğunu zaten bloglar ve blog turları sayesinde sizde biliyorsunuz^^) amanın yeni bir seri çıkacakmış ejderli merjderliymiş, sen seversin bak gibi muhabbetlerden merak ettiğim ama aslında 2012 yazı Ayvalıkta'ki bir akşam pazarında tanışma imkanı bulduğum kitap. :D Ejderhalara karşı özel bir ilgim var. İster Tolkien Amca'nın anlattığı gibi olsun ister insana dönüşeninden olsun, isterse başka türlü oldun, hepsini seviyorum. :D Yakın zamanda turunu yaptığımız Seraphina'da benim bunun turunu biz yapalım noooollluuurrrr şeklindeki ağlayıp zırlamalarımın sonucudur. Neyse ki diğer oburlar da ejderha sever. :D Kitapta bana ilk ilginç gelen insana dönüşebilen ejderhalardı. Kitabı o yüzden aldım İyi ki de almışım. Ne güzel yapmışım. :P

Ejderin Aşkı, tam olarak bir kitap sayılmaz. İçinde iki ayrı hikaye var. Benim favorim arka kapakta da bilgisini aldığımız Kanlı Annwyl ve Fearghus'ın hikayesi. Annwyl tam ağzıma layık bir kadın karakter. Bilen bilir bilmeyenler için de şimdi söylüyorum. Salak karakterlere özellikle salak ve zayıf kadın karakterlere hiç tahammülüm yok. Karşımdaki karakterin zeki, kendi başına devam edebilme gücüne sahip, çoğunlukla kendi işini görse de gerektiği zaman yardım alabilen, gerekli gereksiz atar yapmayan yani gerçekçi olmasını severim. Yani ne salak olucak ne de ben her şeyin üstesinden gelirim kimsenin yardımına ihtiyacım yok üleeeennnn tipinde biri olmıcak. Salak karakterlere tahammülüm yok ama çok sert karakterlerde gerçeklikten çok uzak görünüyor gözüme.

Neyse Annwyl, bir ülkenin prensesi fakat aynı zamanda Kral abisine isyan eden bir isyancı ordunun da sarsılmaz lideri. Bir gün bir mağaranın önünde abisinin gönderdiği askerlerle savaşırken ve ölmeden önce önündeki askerlerin hepsini kendisiyle beraber götürmeye niyetliyken, sırtını verdiği mağaradan bir ejderha çıkar ve bu Annwyl'in karanlığa düşmeden önce gördüğü son şeydir, Yok Edici Fearghus! Kitabın ilk bölümü tamamen bu ikisi arasındadır. Birde arada bir yan karakterler girer çıkar ama çok çok az görüyoruz, ki zaten arada girip çıkan Annwyl'a yardım eden büyücü ve Annwyl'in sağ koludur. Kitabın çoğunu tahmin etmenize rağmen elinizden bırakamama sebebiniz kesinlikle Annwyl ve 'şirinlikleri'. :D Okurken acayip derecede eğleneceğinize garanti veririm. ;)

Gelelim ikinci bölüme, burada Fearghus'ın anne ve babasının tanışma ve birbirlerini eş seçme hikayeleri var ki baya ilginç bir hikayeydi ama şu zincir olayı (okuyunca anlarsınız^^) beni pek açmadığı için kararsızlıkXmerak tezatlığı içinde okudum hikayeyi. İşin güzel yanı kitabın sonunda Fearghus ve ileriki kitaplarda hikayelerini okuyacağımız diğer kardeşlerin çocukluk hallerine ufak bir göz atıyoruz. :)

Sonuç olarak hala kitabı alalım mı diye soranınız varsa düşündüğünüz hata cancazım diyorum! Ve size pek güzel geceler diliyorum. =)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder