8 Kasım 2013 Cuma

[Kitap Yorumu] Ejderin Arzusu - G. A. Aiken

Kitabın Adı : Ejderin Arzusu
Orijinal Adı : About A Dragon
Yazar : G. A. Aiken
Serinin Adı : Dragon Kin
Seri Kitap Numarası : 2
Tür : Fantastik, Yetişkin, Romantik
Yayıncı : Ephesus Yayınları
Fiyatı : 20 TL
Sayfa Sayısı : 439
Yayın Tarihi : Mayıs 2013

Nolwenn cadısı Talaith için hayat hiçbir zaman kolay olmamıştı. Bir tanrıça tarafından köleliğe zorlanmış, kocası tarafından hor görülmüştü. Ve yaşadığı köydeki herkes kendisinden korkuyordu. Tam hayatının daha kötü gidemeyeceğini düşündüğü sırada, onu öldürmeye niyetli kızgın bir kalabalık tarafından, yatağından sürüklenerek çıkartılmıştı. Kimsenin hesaba katmadığı şey ise, gümüş yeleli bir ejderhanın onu kurtarmaya karar vermesiydi.
Kudretli Briec, gözleri Talaith’e değdiği anda kadının onun olacağını biliyordu. Ama Talaith’in sivri dilini hesaba katmamıştı. Niçin onun da kendisini istediği halde bunu bir türlü kabul etmediğini anlayamıyordu. Kim Briec’i istemezdi ki? O, Kudretli Briec’ti. Dişiler, geceyi kollarında geçirmek için kavga ederlerdi. Ama ona Lort Kibirli diye hitap etmekte inat eden bu ufak tefek kadın basit dünyasını altüst etmişti. Briec dikkatli hareket etmezse insan dişisi hakkında bilmediği sırlar tüm ırkına felaket getirebilirdi...

Yani bir kitap yorumundan merhaba herkese :)

Bu akşam pek bir keyfim yerinde, hafta sonu için yoğun bir blog gönderi fırtınası yapayı diyorum. Kitap yorumlarından kırtasiye ve mektuplara, oradan da müziğe, müzikten de bir kaç yeni animeye zıplarım diye tahmin ediyorum ama hadi bakalım. :)

Hobaaaa, ilk kitabın yorumu için link vereyim demiştim ama ilk kitabın yorumunu bloga yazmamışım :D Kısa zamanda yorumlanacak kitaplar arasına bir yenisini eklemiş olduk böylece :) Neyse ilk kitap, Ejderin Aşkı'nın yorumu tam buraya gelicek diyip Ejderin Arzusuna geçelim ;) (hehehehe :D Düzen manyaklığıma yenik düşüp önce ilk kitabın yorumunu yazıp yayınladım, işte buradadır Ejderin Aşkı'nın yorumu cancazım^^)

Üçüncü kitap yeni çıkmışken 2. kitabı yorumlamanın zamanıdır dedim ve işte buradayız. İlk kitapta iki ayrı hikaye dinlemiştik yazardan fakat bu sefer, ilk kitaptan farklı olarak hikayeyi iki kişinin arasında tutmak yerine Annwyl ve Fearguhs'ın arkasından devam ettirmiş yazar.

Veeee karşınızdaaaaaaaa Kibirli Briec!!! Şey affedersiniz Kudretli diyecektim. :P Hahahahah :D Briec kardeşi Fearghus ve onun pek de hazetmediği eşi Kanlı Annwyl için bir araştırma yaparken Talaith'i görür. İğrenç bir adamla evli olan ve onu rededen bu kadını komşuları ve özellikle kocası tarafından yakılmaktan son anda kurtarıp mağarasına taşır fakat Talaith hakkında bilmediği sırlar vardır. Tanrısal boyutta sırlar!!!

Hikayenin üçte biri Briec'in mağarasında bu ikisinin arasında geçiyor. Bu kısımlar iyi hoş, gayet komik falan ama arkasından gelenler daha feciydi bence özellikle Talaith'in Kraliçe Annwyl ile karşılaşmasından sonra olanlar. Kitabın güzel yanı asıl olaylar dediğim yere gelene kadar zerre sıkılmıyorsunuz. Açıkçası olaylar o noktaya gelene kadar hikayenin mağarada başlayıp mağarada biteceği sanıyorsunuz önceki kitaptaki gibi ama değil işte. :D Ciddi anlamda yürek hoplatan bir kaç dönüm noktası var ki efsaneviydi ama oyumu bu konuda Annwyl'in öfkelendiği sahneye vermek istiyorum!!! Çok iyi bir sahneydi bence. Yani hatun kişinin öfkesi ejderhaları sindiriyor yahu, daha ne oldun. :D Ayrıca kitapta gelecekte çift olabilecek bir ikilinin de ilk hallerini izlemek baya bir eğlenceliydi. Anlatmak istediğim çok şey var her zamanki gibi, ne kadar blog gönderilerimi daha çok kendim için yazsam da, olmadık yerlerden spoiler yemenin acısını bildiğim için çenemi burada kapatıyorum. ;) Fakat şunu söylemeliyim ki ilk kitapla karşılaştırınca bu kitapta çok feci şaşıracaksınız! :D Ephesus'un Türkçe baskı yaparak yaptığı en iyi iş bence bu seri. Ayrıca yeni kapakları da pek bir sevdim. İlk kapakta güzeldi ama şimdi kapaklar uyumsuz olucak :/

Neyse benden bu seferlik de bu kadar esen kalın =)



Kitap için Ephesus Yayınlarına çok teşekkür ederim. :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder