9 Ocak 2014 Perşembe

[Kitap Yorumu] Takipçi - Kevin Hearne


Kitabın Adı : Takipçi
Orijinal Adı : Hounded
Yazar : Kevin Hearne
Serinin Adı : Demir Druid Günlükleri / The Iron Druid Chronicles
Seri Kitap Numarası : 1
Tür : Paranormal, Urban Fantazi, Mitoloji
Yayıncı : Artemis Yayınları
Fiyatı : 19 TL
Sayfa Sayısı : 385
Yayın Tarihi : Kasım  2013
Druidler'in sonuncusu, Atticus O'Sullivan, Arizona'da huzurlu bir yaşam sürüyor. Eski bir kitapçı dükkânı işletiyor ve boş zamanlarında İrlanda av köpeğiyle birlikte avlanmak için şekil değiştiriyor. Komşuları ve müşterileri, Atticus'un yirmi bir yaşında, yakışıklı, dövmeli bir İrlandalı olduğunu düşünüyor. Hâlbuki Atticus tam yirmi bir yüzyıl yaşında. Gücünü topraktan alıyor, keskin bir zekâsı var ve zekâsından daha da keskin olan Cevaplayıcı, Fragarach kılıcını kullanıyor.

Ne yazık ki, gazabı şiddetli bir Kelt tanrısı da bu kılıcın peşinde ve yüzyıllardır Atticus'un takipçisi. Üstelik bu sefer amacına çok yaklaştı. Atticus ondan kurtulmak için bütün gücünü toplamak zorunda. Ayrıca baştan çıkarıcı ölüm tanrıçasının, vampir ve kurtadam avukatlarının, bedeni bir cadı tarafından ele geçirilen çekici bir garsonun ve meşhur İrlandalı şansının yardımına ihtiyacı var.
Geri geldim!! :)


Bugün ki kitap konuğumuz Demir Druid Günlüklerinin ilk kitabı Takipçi. Bu serinin bende pek olaylı bir geçmişi var. Kendileriyle ilk tanışmam D&R'ın ingilizce kitap indirimlerinde oldu. İki ve üçüncü kitap vardı ama ilk kitabı bi türlü bir yerde bulamayıp sonra ingiltereden bir arkadaşımın ban ebook halini göndermesiyle okumaya başladım. Sonra bu kitap acayip iyi ingilizce yarım yamalak okuyup mundar etmeyeyim dediğim dönemde serinin yayın haklarının artemiste olduğunu öğrendim. Beklenmeyen bir gün seriyi basmaya başlayacaklarının haberini alıp İstanbul Kitap Fuarı sırasında ilk 3 kitabı birden basarak şaşkınlıktan ağzımı açık bıraktılar. Sonrasın da Kitap Sihirbazı'nın kampanyalarından birinde 3 kitabı birden kargo ücretiyle beraber 20.50 TL :D Biliyorum acayip şanslıyım. :D

İlk kitap her şeyi tanıma evresindeyiz. Karşımızda 2100 yaşında fakat 21 yaşında olduğunu iddia eden zeki ve çevik bir Druid var. Tanrıları özellikle tanrıçaları idare etmesini iyi biliyor. Zaten o kadar uzun yaşamış ve geriye kalan son Druid olmasının sebebi de bu.

Atticus hem komik hem de ilginç bir karakter. Kitaba nasıl başladım nasıl bitti hiç bilmiyorum. Şimdi kimse alınmasın ama yazarın erkek olmasının verdiği bir farklılık var kitapta. Aksiyonu daha bol olmuş. Hızla başlayıp bitiyor kitap. Kitap boyunca İrlanda ve İskoç mitolojisinin içine boğazınıza kadar batıyorsunuz. Mitoloji sever biriyseniz zaten hiç düşünmeden üzerine atlayın kitabın. Atticus'un bir de Oberon adında bir köpeği var sürekli konuştuğu. O da acayip ilginç bir karakter olmuş, özellikle Atticus'un banyo zamanı ona anlattığı hikayelerden etkilenip kendini hikayenin baş karakteri havasına sokması da ayrı bir olay. Ayrıca kitapta mitoloji, tanrılar, tanrıçalar ve son Druidimiz Atticus haricinde avukat vampir ve kurt adamlar, ne işle meşgul olduğu belli olmayan cadılar da bulmak mümkün. Bir de gündüz vakti viski içip Atticus'u pek bir seven yaşlı ama çapkın bir komşu teyzemiz de mevcut. :D

Neyse canım beni çok yormadan gidip okuyun kitabı. İkinci ve üçüncü kitabın yorumları da çok yakında burada olucak haberiniz olsun ;)

Dip Not: Benden tavsiye 3 kitabı birden alıp arka arkaya shot atar gibi okuyun :D

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder