25 Ocak 2014 Cumartesi

[Blog Tur] Demir Kral - Julie Kagawa | Çekiliş


Demir. Buz. Lanetli bir aşk.

Kitabın Adı : Demir Kral
Orijinal Adı : Iron King
Yazar : Julie Kagawa
Serinin Adı : Iron Fey
Seri Kitap Numarası : 1
Tür : Fantastik, Genç-Yetişkin 
Yayıncı : Pegasus Yayınları
Fiyatı : 25 TL
Sayfa Sayısı : 416
Yayın Tarihi : Ocak 2014

On altı yaş; kızların prensese dönüştüğü, gerçek aşkı bulduğu, yıldızların onun için parladığı ve yakışıklı prensin onu günbatımına taşıdığı o özel yaş...
Benim için öyle olacağını hiç sanmıyorum.
On altıncı yaş günümde kardeşim kaçırıldı.
Periler tarafından
Onu geri alacağım!

MEGHAN CHASEİN GİZLİ BİR KADERİ VAR.
HAYALİNİ BİLE KURAMAYACAĞI, EFSANEVİ KARAKTERLER VE FANTASTİK MACERALARLA DOLU BİR KADER.

Evde ve okulda çevresine uyum sağlayamayan Meghan on altıncı yaş gününde hayatında bir terslik olduğunu hisseder. Karanlık bir yabancı onu izlemeye ve muzip dostu aşırı korumacı davranmaya başlamıştır. Ancak gerçek, bütün tahminlerin ötesindedir; genç kız, efsanevi bir peri kralının kızı ve ölümcül bir savaşın en önemli piyonudur.

Bu gerçekle yüzleşen Meghan, kardeşini perilerden kurtarmak, hiçbir perinin yüzleşemeyeceği gizemli bir canavarı durdurmak ve doğuştan hakkı olan güçleri yönetmek için ne kadar ileri gidebileceğine kendi bile şaşıracaktır.

Bu macerada ona tuhaf bir ekip eşlik edecektir: en yakın dostu, fazlasıyla ilgili ve şakacı Puck; sürekli ortadan kaybolan kedi Grimalkin Ve yasak aşkın vücut bulmuş hali, soğuk kalpli Prens Ash.

Yeni turumuzun ilk gününden herkese merhaba!!

Hevesle beklediğim bir kitap listem var benim. Kitapların büyük çoğunluğu son zamanlarda basıldı. (Ejder Ateşi, Silüet, Demir Druid, Demir Kral, Tiger's Curse gibi gibi). Goodreads hesabımı ilk açtığım zamanlarda önce kapaklarına sonrasında konusuna bayıldığım, Türkiye'de bir yayınevi haklarını alsa da bassa diye beklediğim kitaplar. Bunların arasında Demir Kralın farklı bir yeri vardı. Dantel gibi işlenmiş bir kapakla, muhteşem bir görüntüsü var. İşte tüm bu sebeplerden kitabın turunu yaptığımız için pek bir neşeliyim. Yazının geri kalanında çığırdan çıkarsam biliniz ki heyecan ve mutluluktan gelen adrenalin patlamasındandır, affola. ;) Ön uyarıları da yaptığımıza göre, hadi başlayalım.

Şimdiden söyleyeyim kitabın büyük bir hayranı olarak sadece kitabın ne kadar iyi olduğundan bahsedeciğim. ;) Ona göre hazırlanın. Kitap mükemmeldi bence, genç yetişkin türünün çoğu örneğinde rastladığımız saçma karakterlerden temizlenmiş. Uçuk ve saçma denebilecek, inanması güç karakterlerle karşılaşmıyorsunuz. Okuduğunuz kitap fantastikte olsa saçma karakterler en güzel kurguyu bile mahvedebilir. O sebepten bu kendi adıma kitaplarda dikkat ettiğim bir nokta.

Kitabın çoğu yerinde sürekli okuduğumuz 4 karakter var.

Baş karakterimiz; Meghan. Okulda hiç havalı değil ama efsanevi peri kralı Oberon'un kızı. Sanırım ikinci kısmın her şeyden daha havalı olduğunu düşünüyorsunuz ama bu konuda tekrar düşünmenizi salık veririm. Belki de bu konuyu Meghan'a sormalısınız. :)

Baş karakterimizin en yakın arkadaşı; Puck. Dalga geçip eğlenmeye, birilerine şaka yapmaya meyilli bir karakter. Unutmadan kendisi aynı zamanda Shakespeare'in ünlü Bir Yaz Gecesi Rüyası romanındaki yaramaz peri, nam-ı diğer Robin Goodfellow.

Ortadan kaybolup duran bir kedi; Grimalkin. Ufak iyilikler karşılığında dileklerinizi yerine getiren, bir görünüp bir kaybolan kedi. Grimalkin'den istediklerinize dikkat etseniz iyi edersiniz. Küçük iyilikler o kadar da küçük olmayabilir.

Veee karanlık yabancı; Prens Ash. Tekinsiz diyarının Kralçesi Mab'in en küçük oğlu. Yaz Diyarı Prensesi Meghan'ın düşmanı. Puck'ı öldürmeye yemin etmiş soğuk kalpli kış prensi.

Eh, ekip birbirinden güzel ve eğlenceli karakterler içerince bize de Olurolmaz kurallarını okuyup, onlarla beraber seyahate çıkmaktan başka bir şey kalmıyor. :D Meghan'ın Olurolmaz diyarına gelene kadar ki kısım hakkında yorum yapılacak pek bir şey olmadığını düşünüyorum. Maceranın insanı olarak olayların hareketlendiği kısımdan yani Meghan'ın periler diyarı Olurolmaz'a ayak bastığı noktadan başlama hakkımı kullanıyorum. :)

Grimalkin!!!!! Kediyi kitaptan çıkarıp sarılasım geldi okurken. Çıkarcı bir pislik olabilir ama çok zeki bir çıkarcı pislik. Zekayı takdir eden bir yapısı var ki konu periler olduğunda eve sağlam dönmek istiyorsanız her ihtimali hesaplamalısınız. Peri kitaplarını bu yüzden seviyorum, attığınız her adımda, söylediğiniz her sözde onlar için açık kapı bırakmadığınızı düşünmek zorundasınız ve bu sizi tedirgin ediyor. Meghan'ın bu konuda oldukça büyük bir açığı var ama hızlı bir şekilde kapatıyor arayı. Özellikle bir bölümde öyle bir sivri zekalılık yaptı ki kahkahalara boğuldum. :D Ash ve Puck arasında devamlı olarak süren atışmalar, birbirini düelloya davet etmeleri okumak da çok eğlenceliydi. Merak edenlere aradaki bu şiddetli husumetin nedenini öğreniyorsunuz ama.... neyse cümlenin gerisini tamamlamıcam, okuyunca anlarsınız.

Kitabın arkasında bir tanıtım cümlesi var "Demir Kral, fazladan romantizmle birlikte Alice Harikalar Diyarında, Narnia Günlükleri ve Yüzüklerin Efendisi nin sihrini, hayal gücünü ve macerasını yaşatıyor.". Yazarların hepsinin benim için çocukluğumdan beri çok farklı anlamları var. O yüzden kitabı elime aldığımda yazıyı garipsemiştim biraz. Şimdi yazarın bu kitapların hayranı olup olmadığını ciddi anlamda merak ediyorum. Kitabı şu şekilde özetleyebilirim. Sihirli bir dolaptan Alice'in tavşan deliğine düşüp Konuşan bir kedinin rehberliğinde diyarı kurtarmak gibiydi. Olaylar siz fark etmeden öyle bir değişiyor ki ne olduğunu anlamadan kendinizi yeni bir macerada buluyorsunuz. Genel olarak komik ve eğlenceli olsa da bazen kalbinizin en derininde bir mutsuzluk ve umutsuzluk deliği açıyor. Her şey bitti, çıkış yok derken de tutup elinizden sizi ayağa kaldırıyor. Son olarak en çok Grimalkin'i sevdim :D Manyak derecede bir Cheshire hayranı olduğumu düşünürsek yadırganmaması gereken bir durum. O değilde Grimalkin'i alıp eve götürebiliyor muyuz acaba? o.O

Unutmadan eklemek isterim, hala okumamış olanlar için kitaptan önce özellikle Bir Yaz Gecesi Rüyası ve Alice'i okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Karakterler konusunda ufkunuzu açacağına eminim. :)

İçimdeki spoiler verme hevesini yazının sonuna kadar tuttum. Mutluyum. Fakat facebook sayfamızın spoiler köşesine acayip konular açıp, isteyenleri spoilera boğucam. :D hahahah :D Bu kadar yazıyı okuduktan sonra hala kitabı kitaplığına dahil etmek konusunda kararsızlık yaşadığınızı düşünmüyorum. O sebepten çekilişe katılmayı unutmayın!!!! Herkese bol bol şans. :) Son olarak tur kitaplarımızı gönderen Pegasus Yayınlarına teşekkürü borç bilirim. :)

a Rafflecopter giveaway

Tur Takvimi
25 Ocak: sssuigenerisss.blogspot.com | Çekiliş
26 Ocak: sohbetedecekkimseyok.blogspot.com | Ön Okuma
27 Ocak: segesegese.blogspot.com | Yazar Tanıtımı
28 Ocak: raflarinarasindan.blogspot.com | Alıntılar
29 Ocak: pinucciasbooks.blogspot.com | Ekstra Sahne (İlk Öpücük)
31 Ocak: thcodex.blogspot.com | Bunları Biliyor Musunuz?


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder