2 Ocak 2013 Çarşamba

[Blog Tur] Gabriel'in Cehennemi - Sylvain Reynard + Kitap Okuma Rehberi


"Sen sadece şanssızlıkları üzerine çekiyorsun, Bayan Mitchell, bense günahların mıknatısıyım" 



Kitabın Adı : Gabriel'in Cehennemi
Orjinal Adı : Gabriel's Inferno
Yazar : Sylvain Reynard
Serinin Adı : Gabriel's Inferno
Seri Kitap Numarası : 1
Tür : Romantik, Yetişkin
Yayıncı : Optimum Kitap
Fiyatı : 25 TL
Sayfa Sayısı : 646
Yayın Tarihi : Ekim 2012


Hayli muammalı ve son derece seksi bir adam olan Profesör Emerson, gündüzleri saygın bir Dante uzmanı olarak yaşamını sürdürür, ama gecelerini hiç çekingenlik içermeyen bir cinsel zevke ayırır. Ün salmış yakışıklılığını ve üst düzey cazibesini kullanarak her hevesini tatmin etmeyi başarır, ama için için de karanlık geçmişinden ötürü acı çekmekte, tüm bağışlanma umutlarını yitirmiş olduğuna derinden derine inanmaktadır.
Masum güzel Julia Mitchell, sınıfına lisansüstü öğrencisi olarak yazılınca, cazibesi ve Juliayla olan esrarengiz bağlantısı yüzünden Profesörün hem kariyeri tehlikeye girecek, hem de hayatında geçmişiyle bugününü karşı karşıya getiren bir olaylar dizisi başlamış olacaktır.
Gabrielin Cehennemi, yasak aşk, baştan çıkarma ve ruhsal bağışlanma gibi alanları yoklayan ilginç, sürükleyici, vahşicesine ihtiras dolu bir yolculukta, bir erkeğin kendi kişisel cehenneminden kurtulup imkânsız sandığı şeye, bağışlanmaya ve mutluluğa ulaşmasının öyküsüdür.

Yılın ilk Kitap Oburları Blog Turuna hoş geldiniz!!!

Bu seferki kitabımız Gabriel'in Cehennemi. Efenim başlarken kitabı kim Gri'nin Elli Tonu'yla karşılaştıran tekrar düşünsün çünkü kitabın onunla hiç alakası yok. Konusu şöyle ki, meşhur Gabriel'imiz Dante uzmanı bir profesör. 33 yaşında nasıl profesör olmuş bir master öğrencisi olarak hala merak içerisindeyim. Neyse efenim, Julia'da Dante meraklısı bir kızımız. İtalyanca öğreniyor. Üniversiteyi bitirip Dante Uzamanı olmak için mastera başvuruyor. Profesör Emerson Toronto Üniversitesinde ki tek Dante uzmanı olduğu için aynı zamanda Julia'nın danışman hocasıdır. İlk dersten yıldızları barışmayan bu ikilinin gizli bir geçmişi vardır ama ne yazık ki Gabriel bu geçmişi hatırlamıyordur. Bir kaç bölüm sonra kitapta bu olayın ne olduğunu öğreniyoruz. Meğersem Gabriel'in eve geldi bir gün Julia ve Gabriel karşılaşır. Gabriel onu evlerinin arkasında ki elmalığa götürür ve o akşamı o elmalıkta ince bir battaniyenin üzerinde yıldızların altında öpüşüp yan yana yatarak geçirirler. Julia 17 yaşındadır ve Gabriel'in kız kardeşinin yakın arkadaşıdır. Gabriel ise 27 yaşında Harvard'a doktora yapmaktadır o sıra. Julia o ilk öpücükten sonra yıllar boyunca Gabriel'i unutamaz. Gabriel'in sarhoş olduğu o geceden tek hatırladığı Tanrı'nın o gece onu kurtarmak için gönderdiği bir melek, Dante'nin Beatrice'idir.

Kitap benim için 3 parçaya ayrılmış durumda. Birinci bölüm Gabriel'in Julia'nın, bir hayal sandığı ve gerçekte var olmadığını sandığı meleğin ta kendisi, çok sevgili Beatrice'i olduğunu fark ettiği zamana kadar Julia'nın çaresizce Gabriel'inin onu hatırlaması ve Profesör Emerson'un eziyetlerine sabırla katlanmaya çalışması. Bu arada Gabriel'in kız kardeşi Rachel uzun zamandır görüşmedi en yakın arkadaşı ve abisinin arasını yapma çalışmaları, gerekli noktalarda gerekli baskıları yapması hoş bir durum ama Gabriel'i engelleyen büyük bir sorun var. Toronto üniversitesinin hoca-öğrenci ilişkileri konusunda katı kuralları. Zaten Gabriel Beastris'ini bulduktan sonra o kuralları pek umursamıyor ama neyse.

İkinci bölüm Gabriel'in Beatris'ini bulmasıyla başlayıp. Şükran yemeği için Julia ile Amerika'ya kendi evlerine döndüklerinde Julia'nın eski erkek arkadaşının Julia'nın babası evde değilken evi basmasına kadar devam ediyor. Bu arada Gabriel'in Julia'ya bütün hataları yüzünden kendini affettirme çabaları. İkisinin aradan geçen altı yılda olan olayları, hayatlarındaki bazı dönüm noktalarını ve Gabriel'in aşık halini görüyoruz.

Üçüncü bölüm Julia'nın eski erkek arkadaşı Simon'la tekrar karşılaşmasıyla başlıyor ki bu bölüm Gabriel'in Julia'nın aslında kim olduğunu idrak ettiği bölümden sonraki favori kısmım. Detaya girmiyorum okuyun. ;) Bu arada Gabriel ve Julia hala beklemedeler çünkü Julia Gabriel'in öğrencisi ve dönem bitmeden bir ilişkileri olursa Gabriel işinden Julia masterından olur ve bu rezillikle bir daha akademik camiada hiç bir iş yapamazlar.

Şimdi kitap erotik roman olarak geçmesine rağmen son 50-60 sayfaya kadar hiç bir şey yok. O yüzden gayet normal bir aşk romanı olarak değerlendiriyorum bu ilk kitabı. İlk okuduğum zaman beklentilerim farklı olduğu için yazarın işleri çok uzattığını ve sürekli olayları dolandırdığını düşünmüştüm ve 3 puan vermiştim ama insan beklentisi olmadan okuyunca daha farklı oluyor. O yüzden sonradan puanımı 3,5 yaptım.

Kitap ciddi anlamda edebi göndermeler yapıyor yazarın özellikle İngiliz Edebiyatına merakı var sanırım. Karakter atıfları, Gabriel ve Julia'nın birbirlerini benzettikleri roman karakterleri nedeniyle aşağıdaki listede bulunan eserlere bir göz atasanız hoş olur bence;

  • Dante - İlahi Komedi
  • JRR Tolkien - Yüzüklerin Efendisi (Özellikle üçüncü kitapta Sam ve Frodo ilişkisi)
  • Emily Brontë - Uğultulu Tepeler (Heathcliff)
  • Jane Eyre (Rochester)
  • Jane Austin - Mr. Darcy (Mr. Darcy)
  • Margery Williams - Kadife Tavşan
  • Arthur Miller (kişiliğine kısa bir bakış)
  • John Steinbeck (kişiliğine kısa bir bakış)
  • E.E. Cummings - Hiç görmediğim diyar
  • John Donne
  • Ronald Duncan - Abelard ve Heloise Mektuplar
  • Homeros - Odysseus (Scylla ve Charybdis)
  • William Shakespeare - Venedik Taciri
Çeviriye gelirsek çeviri biraz garipti. Kelime seçimleri çok eski ve kullanılmayan bazı kelimeler içeriyordu. Bir de sansür olayı var ki oraya değinmek bile istemiyorum. Neyse ki ikinci kitapta düzeltilmiş.

Bu seferlik benden bu kadar. :)

1-6 Ocak Tur Programı; 

1 Ocak : raflarinarasindan.blogspot.com/: Kitap Yorumu- Çekiliş 
2 Ocak: sssuigenerisss.blogspot.com/  Kitap Yorumu- Kitap Okuma Rehberi 
3 Ocak: metropolgunlugu.blogspot.com/  Kitap Yorumu- Ön Okuma
4 Ocak: thcodex.blogspot.com/ Kitap Yorumu- Yazar Tanıtımı 
5 Ocak: mirielenda.blogspot.com/ Kitap Yorumu- Yarışma

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder