14 Aralık 2012 Cuma

21 Aralık'a Bir Hafta Kala =)

Merhabalar!!

Evet ayın 21'ine topu topu bir hafta kaldı. İnananı var inanmayanı var, duymayan kalmış mıdır bilmiyorum ama nedir bu 21 Aralık 2012 olayı bir onu konuşalım.

Mayaların günümüze ulaşan bir kaç takvimi bulunmaktadır ve bunlardan birisi de Haab takvimidir. Haab takvimi bugün kullandığımız takvime uyarlandığı zaman 21 aralık 2012'de takvimin sona erdiği görülmüştür. İşte kıyamet kıyamet diye insanların ortalığı inletmesinin sebebi :)



Peki neden Maya'ların yaptığı takvim bitti diye kıyamet kopacağını düşünüyoruz? Milattan önce bin bilmem kaç yıllarında yaşamış olmalarına rağmen kusursuz hesaplama, matematik, astronomi bilgisine sahipler. Şöyle ki bizim deyimimizle 'uygar' şekilde yaşamaya başladığımızda yapılan araştırma ve hesapların yanlış Maya hesaplarının doğru olduğunu kavrayabilmemiz için bir kaç yüz yıl geçmesi gerekmiş. Yahu adamların o zamanlar kullandığı takvimlerden biri Venüs'ün hareketlerini baz alarak yapılmış ve hala tıkır tıkır çalışıyormuş daha ne olsun :D

Neyse canım efsanelerin falan çok olması Maya'ların birden bire ortadan kaybolmasıymış. Onlardan sonra gelen halk olan Aztek'lerinde Maya'larla bir bağlantısı olmadığı için ver elini türlü türlü efsane :D Bunlar duyduklarım ama ne kadar doğru ne kadar yanlış oturup azıcık tarih okumak lazım :)

Efsaneler Volum Bilmem-Kaç :P

21 Aralık için ortalıkta dolaşan bir sürü efsane var. Bakalım neler varmış;

#1 Kıyamet kopucak, dünya yerle bir olucakmış. (son 7 günü iyi değerlendirmeli o zaman :P )

#2 Kıyamet kopucak ama Şirince (İzmir) ve Fransa'nın bir köyü sağlam kalıcakmış. (Şirince yolcusu kalmasın!!)

#3 İsa peygamber bir gemiyle Şirince'nin tepesine inip burada ne kadar insan varsa toplayıp kurtaracakmış. (Bu arada Şirince de oda fiyatları gecelik 1000yı buldu...)

#4 Marduk gezegeni dünyaya çarpacakmış. (Marduk Sümer tanrısıdır bu arada ve kimi zaman Mars kimi zamanda başka bir gezegen olarak göstermişlerdir.)

#5 Marduk Jupiter'in 3 katı büyüklükte olucakmış. (Herhalde 21 aralıkta gezegen ışınlanarak dünyanın yanında bittikten sonra çarpacak bize, yada bir hafta kala bu kadar büyük bir gezegeni göremiyorsak topluca körüz^^)

#6 Dünyanın sonu falan gelmicek ama foton kuşağına gireceğiz. Değişeceğiz kulağımızdan yapraklar, karnımızdan başka kollar, uygun bir yer bulabilirlerse bir de kanatlarımız falan çıkıcakmış. (Mutasyonun bin türlüsü görücekmişiz kısacası...)

#7 Foton kuşağına girmemiz münasebetiyle artık konuşmak için yorulmayacakmışız çünkü zihinden konuşacakmışız, bir de nesneleri hareket ettirebilecekmişiz. (Kısacası artık koş git bir bardak su getir, yok çöpü dök, bunu al şunu götür lafları tarihe karışacak gibi ^^)

Bu maddeler uzar gider ama bence siz ana fikri aldınız. Eh bende en uç noktada ki efsaneleri size iletmeye çalıştım. En başta dediğim gibi inananı var inanmayanı var ama genel olarak herkes 21 Aralık sonrası planlarını şimdilik beklemeye almış gibi gözüküyor.

21 Aralık geldiğinde efsanelerin ne kadarı doğru ne kadarı yanlış göreceğiz o zamana kadar kimseye söz vermeyin çünkü önümüzdeki hafta boyunca kitap severler için Kitap Oburları Ekibi olarak DEX yayınlarının sponsorluğunda Obsidiyen kitabını tanıtıp 3 arkadaşımıza da hediye edicez ;)

Görüşmek üzere!!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder