31 Mayıs 2014 Cumartesi

[Blog Tur] Kan Şarkısı - Anthony Ryan | Yorum




Kitabın Adı : Kan Şarkısı
Orijinal Adı : Blood Song
Yazar : Anthony Ryan
Serinin Adı : Raven's Shadow
Seri Kitap Numarası : 1
Tür : High/Epik Fantastik
Yayıncı : İthaki Yayınları
Fiyatı : 35 TL
Sayfa Sayısı : 664
Yayın Tarihi : Mayıs 2014
"Pek çok adı vardı. Daha otuz yaşına gelmemiş olmasına rağmen, tarih ona bol unvan ihsan edilmesini layık görmüştü: Onu bize eziyet etsin diye gönderen deli kralın karşısında Diyar'ın Kılıcı, savaşlar boyunca onu izleyen adamların yanında Genç Atmaca, Cumbraelli düşmanlarına karşı Karanlıkkılıç ve sonradan öğrendiğime göre Büyük Kuzey Ormanı'nda yaşayan esrarengiz kabileler arasında da Beral Shak ur adıyla anılırdı, yani; Kuzgun Gölgesi.

Ama benim insanlarım onu tek bir isimle tanırdı ve onu iskeleye getirdiklerinde aklımda dönüp duran da bu isimdi: Umut Katili. Yakında öleceksin ve ben de bunu göreceğim. Umut Katili.

"Vaelin Al Sorna, annesinin ölümünün yarattığı üzüntüyü henüz üzerinden atamamışken, kendisini İtikad'ın koruyucusu Altıncı Nişan'ın kapısında, Kral'ın Savaş Lordu olan babası tarafından terk edilmiş olarak bulur. Nişan'a adım attıktan sonra ise artık hayatı eskisi gibi olmayacaktır. Bu inanç koruyucusu savaş okulunda ölümcül sınavlarla boğuşurken, dövüşmenin yanı sıra kardeşliği, sadakati, karanlığı, ihaneti ve hayatta kalmayı öğrenir. Diyardaki kardeşleri ise onun tek ailesidir. On yaşında o kapıdan adım atan çocuk, genç bir adam olduğunda, Diyar'ının en tanınmış figürlerinden biri haline gelmiştir. Krallarla pazarlık yapar, ordular yönetir ve Diyar'ın kâbuslarından Karanlık'la başa çıkmaya çalışır. Artık sadece Diyar'ının değil, tüm dünyanın kaderi onun ellerindedir. Her şeyden öte, Vaelin'in zorlu hayatında böylesine yükselmesini sağlayan gizli ve karanlık bir gücü vardır: Kan Şarkısı.
Herkese merhaba!! Bu blogun 100. gönderisi!!


Yeni ve farklı bir blog turla karşınızdayım. Bu sefer Kitap Oburları adına yazmıyorum. İthakinin yeni çıkanlarından olan Kan Şarkısı için 18 blogger toplandık ve bir tur düzenledik. Bu katıldığım en büyük blog tur oldu. Cidden ilginç ve eğlenceliydi. Ne yazık ki bugün turun son günü. :/

Kitabın türünden de anlayabileceğiniz üzere ayıla bayıla okuduğum bir kitap oldu. Kitap konusundaki tek pişmanlığım çok hızlı okuyup bitirdim. Keşke bacaklarımı uzatıp geniş geniş, rahat rahat okusaydım ama ben kitabı bitirir bitirmez annem kaptı kitabı. Şimdi kitap onda olduğu için özellikle sevdiğim bölümlerin üzerinden geçip tekrar okuyamıyorum. Zaten kitabı elime aldığımdan beri gözü vardı kitapta, biraz da onun yüzünden hızlı hızlı okumak zorunda kaldım. :D

Kitabın ne anlattığını soranlara, Vaelin Al Sorna'nın yakalanması ve Kralın verdiği emir üzerine üzerine başka bir yere gönderilirken gemide Krallık Tarihçisi ile yapılan konuşmayla başlıyor her şey. Bu giriş bölümü aslında Umut Katilinin sonunu anlatıyor. Tabi ki tarihçinin gözünden. Yolculuk sırasında Vaelin Tarihçinin dikkatini ona duyduğu nefretinin ötesine çekip, kendi hikayesini doğru bir şekilde dinlemeye ikna ediyor. Bu bölümün sonrasında da Vaelin'in tüm takma isimlerini almasını ve yavaş yavaş bir katile nasıl dönüştüğünü görüyoruz. Vaelin annesi öldükten sonra babası tarafından 6. Nişan'a terk ediliyor. İtikad'a bağlı olan 6 farklı Nişan var ve her birinin de ayrı erdemleri var. 6. Nişan ise hepsinden farklı. 10 yaşında bir çocuk olarak buraya giren Vaelin ağır eğitimlerden ve sınavlardan geçiyor. Daha ilk günden başlayan dayaklar, sınavlar sırasında ölen ya da başarısız olan öğrenciler nedeniyle gün geçtikçe azalan öğrenci sayısı, bunların hepsi çok iyi kurgulanmış. Kitapta belirtilen dönemin sertliği hikayeyi gerçekçi kılarken yazar bunları abartmamış. Zaten goodread'te puanını (4.57) gördüğüm anda beklentilerim yüksekti, kitap beklediğimin fazlasını verdi bana.

Epik severseniz bekleme yapmadan alınız kitabı. ;) Ayrıca tur şerefine 4 kişiye Kan Şarkısı hediye ediyoruz!! Gitmeden çekilişe katılmayı unutmayın!!!

a Rafflecopter giveaway


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder