23 Mayıs 2014 Cuma

[Blog Tur] İdhun Günlükleri Direniş - Laura Gallego Garcia | Kapak Tanıtımları


Kitabın Adı : İdhun Günlükleri 1: Direniş
Orijinal Adı : Memorias de Idhun: La Resistencia
Yazar : Laura Gallego Garcia
Serinin Adı : Memorias de Idhun
Seri Kitap Numarası : 1
Tür : Fantastik, Genç Yetişkin
Yayıncı : Pegasus Yayınları
Fiyatı : 39 TL
Sayfa Sayısı : 527
Yayın Tarihi : Nisan 2014
Bu kitabın içinde şu ana dek bildiklerinizden çok daha fazlası bulunmaktadır...

Üç ay ve üç güneşin diyarı İdhun’da, karanlık büyücü Ashran hâkimiyeti ele geçirir. Yaşadıkları dünyadan kaçan bir savaşçı ile büyücü, yeryüzünde yaşayan Jack ve Victoria’yı da aralarına alarak Direniş’i kurar. Amaçları kanatlı yılanların hâkimiyetini sona erdirmektir ama Ashran’in bu iş için özel olarak görevlendirdiği genç ve acimasiz katil Kirtash buna izin vermemeye kararlıdır.

Oburların yeni turundan sevgiler ve saygılar, bendeniz Sui Generis bu tur gönderisi boyunca sizinle olacağım İdhun'a yol almadan önce kemerlerinizi bağlayınız, kötü çocuk savarlarınızı ceplerinizin en ulaşılmayacak yerine tıkıştırınız!

Her obur arkadaşımın bahsetmekten bıkmayacağı şeyle yani kitabın cildiyle başlamak istiyorum konuya. Biliyorum kitabı kapağıyla değerlendirmemek lazım ama hadi yaaaa, o nasıl güzel bir cilt ve baskıdır. Aranızda kitabı görüp cildine dokunan arkadaşlar bana hak verecektir. Yani gavurların iki lafı vardır "awesome" ve "adorable"  diye al bunları birleştir, öyle güzel bir şey. Şimdiye kadar gördüğüm en güzel ciltti. Bu konuda tüm Pegasus ekibini kucaklayasım var.

Kitabın içine geçersek, Jack'in ailesinin cesetlerini evde bulması ve onu da öldürmek isteyen katil Kirtash'la karşılaşmasıyla başlıyor hikaye. Evde yaşanan ufak bir savaş sonucu Idhun Prensi ve Direnişin başı Alsan ile Büyücü ve Direniş üyesi Shail'in Jack'i Kirtash'tan kurtarıp Limphad'a getirmesiyle kendisi gibi Kirtash'ın elinden kurtarılmış olan Victoria ile tanışıyor Jack. İlk başlarda durumu kabul edemese de ilerleyen zamanlarda Prens Alsan ile yaptığı talimlerle öfke ve intikam hissini gittikçe biliyor. Tabi bu Kirtash'ı yakın zamanda tekrar görmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. ;) Jack'in savaş talimleri sırasında Victoria'da Shail'den büyü eğitimleri alıyor.

Kitap iki kısımdan oluşuyor ilk kısım bittikten sonra, ikinci kısımda 2 yıl sonrasından başlıyor hikaye. Bölümler arasında yaşadığımız dünya ve İdhun arasında gidip geliyoruz. Burada yaşayan ya da yaşamış olan çok farklı yaratıklarla tanışıyoruz. Yani hikaye tamamen başka bir evrende geçmiyor. Bir de İdhun ve Dünya arasında bana her zaman arafı hatırlatan Limphad var ki, burası zaman ve mekandan bağımsız her zaman gecenin olduğu ve bir ruha sahip bir yer. Aynı zamanda direnişin merkezi. Kötü çocuğumuz/katilimiz Kirtash'ın buraya girişi yok ama direnişin peşinde olmadığı zamanlarda İdhun'un yeni hükümdarı Ashran adına yeryüzüne kaçmış isyankar İdhun'luları avlıyor.

Okumayı çok istediğim bir kitap olduğu için saçmalamadan düşüncelerimi belirtebileceğimi sanmıyorum. :) Kirtash genç yaşında feci bir katil olmuş olmasına rağmen kendisini seveceğinizi hatta ona bayılacağınızı düşünüyorum. Victoria sakinliğiyle içime huzur veren bir karakterdi. Onun hakkında bir şeyler okurken kendimi gerçekten huzurlu hissediyordum ve içimde her zaman bir koruma isteği oluşturdu. Jack umutsuz ve asabi bir çocuktu. İçindeki buhranı hissetmemek elde değildi. Alsan hakkında ki düşüncelerim kitabın başından ortasına doğru ilerlerken çok fazla değişime uğradı. Shail ise farklı bir olaydı. Tek çözemediğim kişi Ashran ki onu ikinci kitapta daha iyi tanıyacakmışız gibi hissediyorum ama yine de onda beni kendine çeken bir yan var. Ne olduğunu çözemedim.

-Öfkeni kontrol et, Kirtash. Öfke hedefini ve perspektifini kaybetmene neden oluyor. Unutma, o bir asi... Önemli birisi değil. Bir böcekten başka bir şey değil. Yürürken ezdiğin böceklerden nefret ediyor musun?
-Hayır, efendim.
-Çünkü önemli değiller. Onlar sadece bir hiç. O yüzden onları kolaylıkla ezebilirsin. Eğer öfke, korku ya da nefretin sana hakim olmasına izin verirsen rakibinin eline koz vermiş, ona zayıf noktanı göstermiş olursun.

Adamın cidden iyi bir mantık yürütmesi yok mu sizce? Cidden yürürken ezdiğiniz böceklerden nefret ediyor musunuz? ;)

Son olarak kitapta tek eksik bulduğum nokta ilk kısımdaki karakterlerin yaş tayini idi. Yazar Jack ve Victoria için 12 ve 13, Kirtash için 15, Alsan ve Shail için 17-18 civarı yaşları uygun görmüş ama bence yaşlar sırasıyla 14-15, 18-19, 21-22 civarında olmalıydı. Yani en azından ben yazarın karakter yaşlarından bahsettiği kısımlar hariç ilk bölümün hepsini bu düşünceyle okudum, ikinci kısımda da bu yaşların üzerine 2 yıl ekleyerek devam ettim. :)

Tur için Pegasus Yayınlarına çok teşekkürler. Ayrıca benimde kitaplığımda İdhun olsun diyen arkadaşlardan şanslı 2 kişi için facebook sayfamızda hala devam eden bir yarışmamız var. ;) buradan ulaşabilirsiniz facebook sayfamıza ;) 

Kitap Kapakları














      İspanya                                                                                                           Almanya                         


Finlandiya                         Fransa






                 







         Türkiye                                                                                                              İspanya -2           


Portekiz

Tur Programı

21 Mayıs: raflarinarasindan.blogspot.com - Ön Okuma
21 Mayıs: mirielenda.blogspot.com - Kitap Yorumu
22Mayıs: segesegese.blogspot.com - Yazar Tanıtımı
22 Mayıs: kutsalyorumcu.blogspot.com - Kitap Yorumu
23 Mayıs: sssuigenerisss.blogspot.com - Kitap Kapakları
23 Mayıs: sohbetedecekkimseyok.blogspot.com - Kitap Yorumu
24 Mayıs: thcodex.blogspot.com - Kitap Yorumu
24 Mayıs: pinucciasbooks.blogspot.com - Alıntılar

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder