19 Kasım 2012 Pazartesi

Kitap Yorumu : Kördüğüm - Gena Showalter

Kitabın Adı : Kördüğüm
Orjinal Adı : Intertwined
Yazar : Gena Showalter
Serinin Adı : Interwived
Seri Kitap Numarası : 1
Yayıncı : Pegasus Yayınları
Fiyatı : 20 TL
Sayfa Sayısı : Temmuz 2012
Yayın Tarihi : 416


CROSSROADS LİSESİ’NE YENİ GELEN ÇOCUKTA
FARKLI BİR ŞEYLER VAR...
Çoğu on altı yaşındaki gencin arkadaşı vardır,
Aden Stone’un ise zihninde yaşayan dört ruh var.
Biri zamanda yolculuk yapabiliyor.
Biri ölüleri diriltiyor.
Biri diğer insanları kontrol edebiliyor.
Biri de geleceği görüyor.
Herkes deli olduğunu düşündüğü için Aden tüm hayatını akıl hastaneleriyle ıslahevlerinde geçirmiştir. Fakat her şey kısa süre içinde değişecektir. Aden aylardır güzel ve gizemli bir kıza dair hayaller görmektedir. Bu kız onu ya kurtaracak ya da mahvedecektir.
Birlikte entrika ve tehlike dolu bir dünyaya adım atarlar…
ama herkes hayatta kalacak kadar şanslı olmayacaktır.


Uzun bir aradan sonra tekrar buradayım :) Görüldüğü üzere kördüğüm bitmiş bulunmakta. Konusu cidden çok ilginçti. Aslında Aden'ın 16 yaşında bir karakter olması kitabı ne kadar etkiler, çok ergen bir kitap karakteri çıkar mı diye düşünmedim değil. Amma ve lakin Aden yaşını hissetirmeyen bir karakterdi. Ne yaşından büyük gibi göründü ne de salak saçma ergen mızmızlıkları yaptı. Tabi bunda yazarımızın aslında yetişkin-fantastik tarzında yazmasının da büyük bir katkısı var bence :)

Basım olarak kitapta bir sorun yoktu. Çeviri ya da benzeri konularda da bir eksik görmedim. Pegasus'u övmek gibi olucak ama kabul etmeli adamlar iyi iş çıkartıyorlar. Özellikle kitap kapakları konusunda; gerek orjinal kapak kullanmaları gerekse mat kapakla yayınlamaları... Neyse bu bölümü bir an önce atlayıp kitabın konusuna gelelim.

Açıkçası kitabın arka kapağını okuduğumda kitabı alsam mı almasam mı bir karar veremedim :) Neyse ki sizin için ben burdayım :P Size bir iki şey çıtlatıcam sizde kitabı okumanız gerektiğine rahatlıkla karar verebileceksiniz ;) Haydi başlayalım!! Bir kere evet Aden'ın kafasını içinde 4 ruh var ama hiç biri neyin ne olduğunu bilmiyor ve zaten kitabın - sanırım - son 50 sayfasına kadar da hiç bir şey belli olmuyor. Aden kafasında duyduğu sesler yüzünden yıllarca ordan oraya sürüklenmiş. Kimi zaman yetimhanede kimi zaman da akıl hastahanesinde kalmış. Kitap yeni geldiği kasabada ufak bir geziye çıkıp kendini bir mezarlığın yanında bulmasıyla birlikte tam gaz aksiyonla başlıyor. İçindeki ruhlardan biri istemsiz olarak ölüleri diriltiyor ve Aden savaşmaya başlıyor, falan filan falan filan, tam son ölü Aden'i haklayacakken mezarlığın kenarından geçen bir kız tüm zamanı durduruyor ve ikisi arasında oluşan bir enerji patlaması fiziksel olarak herkesi sarsıyor. Aden'in içinde ki ruhlar karanlığa bürünüyor ve Aden kıza doğru çekilmeye başlıyor. 

Çok şey anlattığımı düşünüyorsunuz değil mi? heheheh :D Daha hiçbir şey görmediniz!! ;) Benden bu seferlik bu kadar...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder