29 Mart 2013 Cuma

[Blog Tur] Duman ve Kemiğin Kızı - Laini Taylor | Kapaklarla Duman ve Kemiğin Kızı


"Bir zamanlar, şeytanın ininde yerde tüylerle oynayan küçük ve masum bir kızdı. O, artık masum değil..."

Kitabın Adı : Duman ve Kemiğin Kızı
Orijinal Adı : Daughter of Smoke and Bone
Yazar : Laini Taylor
Serinin Adı : Daughter of Smoke and Bone
Seri Kitap Numarası : 1
Tür : Genç-Yetişkin, Paranormal, Urban Fantazi, Fantastik
Yayıncı : Artemis Yayınları
Fiyatı : 20TL
Sayfa Sayısı : 444
Yayın Tarihi : Mart 2013


Bir zamanlar şeytanın ininde, yerde tüylerle oynayan masum bir kızdı.
O, artık masum değil...


Turun son gününe hoş geldiniz!! :)

Spoilera dalmadan kitap için nasıl bir yorum yazarım hiç bir fikrim yok, o yüzden spoiler tehlikesine karşı sizi şimdiden uyarıyorum. :)



Pek farklı bir yapıya sahipti kitap. Öncelikle Karou'yu mavi saçlarla hayal etmek çok eğlenceliydi. Fakat nedense kitap bitene kadar Brimstone gözümde tam anlamıyla canlanmadı sadece huysuz bir ihtiyar görünümü çizdi ve bir noktada her şeyin çok ötesine geçen bir karakter oldu. Kitap boyunca Prag'ta olmak feci eğlenceli bir deneyimdi. Zaten merak ettiğim şehirlerden biri olduğu için kitabın içinde Prag sokaklarında dolaşmak ayrı bir merak uyandırdı. Kitap genel olarak seçilmiş 3-5 karakterin etrafında dönüyor. Daha doğrusu ortada sadece Karou var diğer karakterler arada bir girip çıkıyor ki onların sayısı da çok fazla değil. Okumaya başlayınca öğreneceğiniz "Zehir Mutfağı" kitapta benimde en sevdiğim mekan. :D İlginç mekanlara karşı bir merakım olduğundan mıdır bilmem ama Salgın acayip ilgimi çekti. :) Veee Karou'nun kolyesine bayılıp bitmiş durumdayım. :D

Kitap Karou'nun Prag sokaklarında olan ve olmayan iki farklı hayatıyla başlıyor. Kimera'lar tarafından büyütülmüş. Şimdi de onlar için çalışırken bir yandan da normal bir hayat sürüp okula gidiyor. Karou Brimstone için dünyanın dört bir yanından dişler topluyor. Hayvan dişleri ya da insan dişleri... Brimstone'un dükkanı hiç bir yerden dünyanın her yerine kapılar açıyor. Bir gün Fas'ta eski bir tacirden insan dişleri almaya gittiğinde ortaya çıkan bir melek her şeyi karma karışık yapıyor. Karou bir gün uyandığında dünyadan dükkana açılan kapıların yandığını ve aile olarak gördüğü dört kimera ile tüm bağlantısının koptuğunu öğreniyor. Bir yandan dükkana tekrar ulaşmak için uğraşırken bir yandan da peşinden gelen ve onu öldürmeye çalışmış olan melekten kurtulmaya çalışıyor.

Tabi olaylar tüm bunlardan daha karışık ama hikayenin olabildiğince etrafında dönmeye çalışıyorum. Sırf sizi düşündüğüm ve spoiler vermek istemediğim için. :D Kitap baya sağlam bir kitaptı. Melek ve şeytan olayına yeni bir bakış açısı getirmiş. O yüzden pek bir sevdim. Bir noktada acaba demeye ve iyi-kötü için çizilmiş sert çizgide fluluk aramaya başlıyorsunuz. Kitabın ikinci kısmında meleklerin ve kimeraların dünyasına kafa üstü dalış yapıyorsunuz. Bu kitapta daha çok kimeraların tarafı inceliyoruz ama belki devam kitaplarında melek tarafına da bir göz atarız. Benden kitaba dört puan çıktı. Aslında gerçekten iyi bir kitaptı ama yazar bir olay sonrası geçmişe öyle bir zıpladı ki buna flashback denemez. O kısım bana çok uzun geldi. Ne zaman bitecek bu derken sinirlerim bozuldu. Keşke olayın arasına ufak flashbackler şeklinde birer ikişer bölüm koyarak ilerletseymiş olayı, daha çarpıcı olurmuş. Bunun haricinde iyi bir kitaptı. Uzun zamandır böyle ilginç bir bakış açısı ve hikaye okumamıştım. :) İkincisi çabucak çıksa da devamını okusak hemen. :D

KİTAP KAPAKLARI!!!

Şahsi fikrim Kore ve İngiltere kapakları pek bir sevdim. Maskeli bir kapak için Kore kapağı çok iyi olmuş. Kitap içeri içinde İngiltere'nin Kırmızı kapılı kapağı çok güzel. Bakalım siz hangi kapakları seveceksiniz. :)



                Hollanda                                                                                                Yunanistan


                                                                      Endonezya





                Japonya                                                                                                      Kore


                                                                           Almanya

                                                                           



             İngiltere                                                                                              İngiltere (Hardcover)


İtalya


                                                                            



         Amerika (Hardcover)                                                                                       Amerika


Fransa



25-31 Mart Tur Programı

25 Mart thcodex.blogspot.com |  Kitap Yorumu - Çekiliş
26 Mart pinucciasbooks.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Bunları biliyor musunuz?
27 Mart mirielenda.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Tanıtım Videoları
28 Mart raflarinarasindan.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Yazar Tanıtımı - Karou Olmak
29 Mart sssuigenerisss.blogspot.com |  Kitap Yorumu  - Kapaklarla Duman ve Kemiğin Kızı

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder