23 Aralık 2016 Cuma

[Blog Tur] Dark Net - Jamie Bartlett | Ön Okuma


İnternetin yeraltı dünyasına hoşgeldiniz!

Kitabın Adı: Dark Net
Orijinal Adı: Dark Net
Yazar: Jamie Bartlett
Çervirmen: Yasin Konyalı
Tür: Araştırma
Yayıncı: Timaş Yayınları
Fiyatı: 25 TL
Sayfa Sayısı: 304
Yayın Tarihi: Aralık 2016

Birçoğumuzun sürekli ziyaret ettiği, zaman geçirdiği veya işlerini yürüttüğü internette; Google, Twitter, Facebook ve Amazon'un çok ötesinde, özgürlük sınırlarının zorlandığı, insanların istediği kimliğe bürünebildiği ve bu sayede istediğini yapabildiği devasa boyutta gizli bir dünya var.

Bu dünya, son derece özgür ve karmaşık olduğu kadar, aynı zamanda tehlikeli ve rahatsız edici. Üstelik, size düşündüğünüzden çok daha yakın. Jamie Bartlett son yılların en büyük sorunlarından biri olan dijital yeraltı dünyasına bir maceracı gibi dalıyor ve oradan, bire bir tanıklarla edindiği deneyimleri anlatıyor bizlere. Trollerden hackerlara, uyuşturucu tacirlerinden porno yapımcılarına, siyasi fanatiklerden özgürlük taraftarlarına kadar bu çetrefilli dünyayı anlamak adına çalmadık kapı bırakmıyor. Bizler bu karmaşada yolumuzu kaybetmeyelim diye âdeta bize yol gösteriyor.

Dark Net, her gün bir şekilde kulağımıza çalınan fakat çok az bilinen ve keşfedilmemiş bir dünyaydı. Ta ki bu kitaba dek...

Buzdağının görünmeyen kısmını keşfetmeye hazır mısınız?


Merhabalar!!!!

Yeni tur ve ben yine buradayım. Bu tur kitap nedeniyle benim için ayrı bir önemli oldu. Sebebini söyleyeceğim ama önce kitabın konusu hakkında biraz bilgi vereyim. Tabi ondan önce azıcık teknik olmayan teknik bilgi geçeyim size. Çok enteresan cümleler kuruyorum ama heyecanıma verin. :D

Hadi başlayalım! İnternet bir çoğumuz için derya deniz. Aradığınız her şeyi bulduğunuz uçsuz bucaksız bir bilgi kaynağı. Çoğunuz tarayıcılarımızın yardımı ile her yere ulaşabildiğimizi düşünüyor. Fakat bilmediğiniz bir şey var! En modern şehirlerin bile girmeye korktuğunuz arka sokakları olduğu gibi internetin de bir arka sokağı var ve şu an oturduğunuz yerden erişebileceğiniz tüm yerlerden daha büyük bir arka sokak! Her arka sokakta karşılaşabileceğiniz gibi burada da pis işler dönüyor; ölüm borsaları, mideleri ters döndüren videolar ve daha fazlası.

Dark Net, internetin gelişimini, bu gelişim sırasında sanal aleminin insanlar üzerindeki etkisini, yaptıklarınızın kimi zaman gerçek hayata nasıl yansıdığını ya da gerçek hayatta ki baskının anonim ortamlarda insanı ne durumu getirdiğini tamamen gözler önüne seren bir kitap. Anlatılmaz okunur bir kitap kısacası.

Benim için ayrı bir yeri olan bir kitaptı çünkü herkesin attığı adımı internet üzerinden fütursuzca herkesle paylaştığı bir dönemde sosyal medyada paylaştığımız şeylerin bize nasıl döneceğini açık bir şekilde anlatıyor. Kitabı okuduktan sonra biraz paranoyaklaşabilirsiniz. Normaldir. Yazarın farklı adreslerde tanışıp birebir konuştuğu gerçek insanların azından bir şeyleri okumak da insanı etkileyen başka bir etken.

Ne bileyim, daha ne denir ki? Okuyun arkadaşlar! Biraz da olsa internette gerçekten ne döndüğünü, sosyal medyayı nasıl ve ne kadar kullanmanız gerektiğini, işin arka yüzünü öğrenmek ve bilgilenmek için okuyun. Bir göz atmak isteyenler için işe aşağıdaki ön okuma ile başlayabilirsiniz.

Şimdilik hoşçakalın!!!



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder