21 Mayıs 2015 Perşembe

[Blog Tur] Karmakarışık - Emma Chase | Kitap Yorumu - Ön Okuma


Kitabın Adı: Karmakarışık
Orijinal Adı: Tangled
Yazar: Emma Chase
Çervirmen: Deniz Beril Bacaklılar
Serinin Adı: Tangled
Seri Kitap Numarası: 1
Tür: Romantik
Yayıncı: Ephesus Yayınları
Fiyatı: 25 TL
Sayfa Sayısı: 433
Yayın Tarihi: Nisan 2015

Zengin, yakışıklı ve kendini beğenmiş Drew Evans ile güzel, zeki ve hırslı Katherine Brooks buluştuğunda işlerin karmakarışık hale gelmesi şaşılacak bir şey değildir.

Drew Evans'ın işi, milyon dolarlık anlaşmalar yapmak ve New York'un en güzel kadınlarını tek bir gülümsemeyle baştan çıkartmaktır. Peki, öyleyse neden yedi gündür evden dışarı çıkmıyor? Neden mahvolmuş, sefil bir halde ve depresyonda? Ona sorduğunuzda size sebebinin grip olduğunu söyleyecektir fakat hepimiz bunun doğru olmadığını biliyoruz.

Katherine Brooks, Drew'un babasının yatırım bankacılığı firmasında işe başladığı anda gösterişli playboyun hayatındaki her alanın bir karmaşaya sürüklenmesine sebep olmuştur. Profesyonel alandaki yarışları Drew'un cesaretini kırıyor, Katherine'e karşı hissettiği çekim dikkatini dağıtıyor ve onu yatağa atma girişimlerindeki başarısızlığı ise tamamen sinirlerini bozuyordur.

Nasıl oluyordu da kadının biri çıkıyor ve ağzı iyi laf yapan çapkın bir adamı mahvolmuş, umutsuz biri haline getirebiliyordu? Hayatta asla sahip olmak istemediği tek şeyi gerçekleştirerek.

Herkese merhabalar!!


Yepisyeni ve bol komikli yeni turumuza hoş geldiniz. :) Her zaman ki gibi kitabın ne hakkında olduğunu ufak çaplı bir özet geçerek başlamak istiyorum bu gönderime. Bu ne yahu, eski Türk filmlerindeki assolistler gibi oldum. :D 

Neyse Drew Evans ile tanışalım, kendisi bugünlerde bir kadının isteyebileceği her şeye sahip. Zengin, yakışıklı, karizmatik, işinde bir dahi ve kadınlarla arası çok iyi. Drew tüm bu konularda New York'un hatta Amerika'nın en iyisiydi. Taki Katherine ile tanışana kadar.. Afedersiniz grip olana kadar diyecektim. :D

Katherine, hem zeki hem güzel bir kadın. Yaptığı işe tutku ile bağlı ve oldukça çalışkan. Bu sebeplerden olsa gerek erkeklerin dünyasında oldukça başarılı bir şekilde ayakta kalmış ve Drew'e pabuç bırakmayan biri. Ayrıca Drew'un "grip" olma sebebi. :P

Kitap genelde bu ikili arasında geçen olayları anlatıyor. Buraya kadar okuduklarınıza bakarak diğer romantik kitaplardan ne farkı var ki dediğinizi duyar gibiyim. Fark şu bu sefer sefil olacak kadar aşık olan bir erkeğin dilinden dinliyoruz hikayeyi. İkisinin arasında oluşan ve kişisellikten çok iş alanında gerçekleşen çekişmeler oldukça eğlenceliydi. Bir kere kadın karakter aptal değil ve bu bile kitaptan acayip derecede zevk almak için bir neden bence. Katherine'in bir erkek arkadaşı var. Bu Drew'e sorun çıkarıp duruyor aslında. Fakat ikisi arasındaki iş rekabeti ve Drew'un iş yerinde iş dışarıda çapkınlık prensipleri ikili arasındaki dengeyi cıvıtmadan korumalarına yardımcı oluyor. Bir 'de Drew'un acayip ötesi tatlı bir yeğeni var ki kitap boyunca onu okumak benim için ayrı bir eğlenceliydi. Veledi kitaptan çekip çıkarasım sonra da bağrıma basasım geldi. Bu kadar tatlı bir karakter mi olur arkadaş.

Sonuç itibari ile karakterler arasında vıcık vıcık olmayan ilişki, eğlenceli anlatım (bildiğiniz kahkaha atarak okuyorsunuz, bu sebeple halka açık yerlerde okumayın insanlar delirdiğinizi düşünebilir.^^) ve erkek karakterin gözünden okunan bir aşık olma hali olunca bu türde okuduğumuz benzerlerine göre bir iki tık üstte bir kitaptı. Kısacası okuyun arkadaş çok güldüğüm ve eğlendiğim bir kitaptı. Kitabı aşktan çok komedisi için okuyacağınıza eminim. İşte tam bu sebepten tadımlık bir ön okuma verelim dedik size. :D Okumaya başlayınca ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Bu seferlik benden bu kadar kadar, esen kalınız... :D


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder