29 Ekim 2014 Çarşamba

[Blog Tur] Hiçliğin Kıyısında - J.A. Redmerski | Bunları Biliyor Musunuz?


Tesadüf, yazgıya verilen hayali bir isimden ibarettir...

Kitabın Adı: Hiçliğin Kıyısında
Orijinal Adı: The Edge of Never
Yazar: J. A. Redmerski
Serinin Adı: The Edge of Never
Seri Kitap Numarası: 1
Tür: Romantik, Yeni Yetişkin, Yol
Yayıncı: Ephesus Yayınları
Fiyatı: 25 TL
Sayfa Sayısı: 472
Yayın Tarihi: Ekim 2014

Yirmi yaşındaki Camryn, alışılmışın dışında bir yaşam tarzı düşlemektedir. Fakat başına gelen trajediler bu yaşamı kendisinden zorla çekip alınca, ilk bulduğu otobüse atlayarak varış noktasını bilmediği bir yolculuğa çıkar. Çıktığı bu kendini yeniden keşfetme yolculuğunda, kendisi gibi nereye gideceğini bilmeyen, Andrew Parrish adında biriyle tanışır. Fakat Andrew'un da bazı karanlık sırları vardır.

Andrew yolculukları esnasında Camryn'e kimseye bağlı kalmadan, içinden geldiği gibi yaşama, en derin ve kuytu arzularına teslim olma sanatını öğretir. Ancak Andrew'un ondan gizlediği sır yolun sonunda kendisini beklemektedir. Bu sır ikiliyi bir araya getirebilecek midir, yoksa onları sonsuza dek birbirlerinden ayrılmaya mı mahkum edecektir?

Merhabalaaaaaarrrr!!!!!

Her şeyden önce önce Türkiyemizin ve Cumhuriyetimizin 91. yaşı ve hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!!!!



Şimdi bu cumhuriyet coşkusu üzerine kitap yorumu yapmak biraz değişik olacak ama bunu tahmin edip yorumumu önceden yazmıştım :D hehehehe :D Hadi kitap yorumuna göz atalım bakalım ;)

Efenim en başında hepimiz kitabı delicesine bekledik. Çıktı çıkıyor, ne zaman çıkacak falan derken beklentilerimiz büyüdü de büyüdü. Sizi bilmem ama böyle kitaplar sonunda benim beklentim tavan yapıyor ve kitabı ya çok beğeniyorum ya da güzel olsa bile bunu mu bu kadar abarttılar yahu diyorum. Bu kitaba başlarken de öyle bir endişem vardı. Diğer ülkelerden okuyan arkadaşlarımın yorumlarına ve beğenilerine güvensem de yine de içimde kitap hakkında bir şüphe vardı. Sonra kitabın başına oturdum ve bir kaç saat içinde kitap bitti :P hahahahha :D

Kitabın başında Cam (Camryn kısaltması^^) hayattın da elinde olmayan sebeplerden dibe vurmuştur. Sevgilisi ve ilk aşkı bir trafik kazasında ölmüş, ailesi boşanmış, abisi bir trafik kazası sonucu birini öldürdüğü için hapse girmiştir. En yakın arkadaşı ise onu hayata döndürmeye kararlıdır. Fakat murphy kanunlarında da geçtiği gibi kötü gidebilecek her şey en kötü şekilde gider ve en yakın arkadaşı tarafından zorla dışarı sürüklendiği bir gece hem en yakın arkadaşının sevgilisi hem de eski arkadaşı Demon tarafından bir aşk itirafıyla karşılaşır. Cam tüm iyi niyetiyle bunu Natalie'ye söylemeye çalıştığında ise beklediği en son tepki birlikte eve çıkmayı düşündüğü Nat'in ona Demon'da gözü olduğunu söyleyerek onunla tüm ilişkisini kesmesidir. Sonrasında annesinin zorla bulduğu bir işte çalışırken her şeyi bırakıp hayalini kurduğu ve Ian ile birlikte yapmak istedikleri rotası belirsiz geziye çıkmaya karar verir. Bir patatese bakıp karar verdiği ilk rotasına aldığı otobüs biletiyle kaçış ya da hayatının odağına yolculuk başlar. :)

Başında gerçekten sıkıldım çünkü Cam'in hayatındaki o dibe vurmuşluğun ağır havasını hissediyorsunuz. Sonra yolculuk başlıyor. Değişen otobüsler ve insanlar derken otobüs kalkacakken son anda kapıyı açtırıp otobüse binen Andrew kitabın eksenini değiştiriyor. Cam ilk başlarda çekingen ve tedbirli davransa da Andrew görmezden gelinemeyecek kadar sıcak kanlı bir insan. doğrudan konuşmasına ve tavrına insan istemeden gülümsüyor. :D Ayrıca kitap her iki karakterin bakış açısından anlatıldığı için durumları farklı bakış açılarından okumak süper eğlenceli. Yazarın burada yaptığı en iyi şey bakış açısı değiştiği durumda aynı anı anlatmak yerine birbirini takip eden anları anlatmış. Bu sayede hiç sıkılmıyorsunuz. Kitap son ana kadar pek bir değişikti. (Bu pek bir değişik terimini açıklamayacağım spoiler vermemek için) Son sayfada bile okuyucuya yaşattıkları yüzünden yazarı bağrıma basmak ile yazarın boğazına sarılmak arasındayım. Son sayfada insan psikopata bağlar mı? Bağlıyormuş arkadaş! Neyse okuyunuz efenim. Size en büyük tavsiyem, benim gibi sıkılgan tiplerdenseniz hayata dair durumlardan çok eğlenceli şeyleri okumayı seviyorsanız, Andrew'un hikayeye dahil olduğu noktaya kadar sıkılmadan okumaya devam ediniz. Sonrasında çok güzel olacak her şey, söz! ;)

Son olarak gitmeden bir de bunları biliyor musunuz kısmına uğrayın bilmedikleriniz varsa öğrenin, hadi bakem :D

Yazar Hakkındaki 5 Gerçek

- Yazarın favori yazma yeri kendi odası çünkü en etkin çalıştığı yer orası.

- Yazarımızın boş zamanlarında yapmaktan hoşlandığı şeyler; kamp yapmak, yürüyüş yapmak, bisiklete binmek ve yıldızları gözlemlemek. Ayrıca en sevdiği televizyon dizilerini de tekrar tekrar izlemeye bayılıyor. Peki en sevdiği diziler neler?? The Walking Dead, Supernatural ( yazara <3 ), Dexter, vb.

- Eğer yazar olmasa, AMC'nin The Walking Dead'inde ayak sürüyen bir zombi olsa bile bir aktris olmak istermiş :D

- 30-40 kadar insan öldürmüş.. Tabi ki kitaplarında :D

- Anne Rice ve Neil Gaiman iki favori yazarıymış. (:3 Neil amca benimde favorilerimden :3)

Kitap Hakkındaki 5 Gerçek

- Asher Parrish, Anderw'un küçük kardeşi, 3 yıl boyunca kickboks dersleri almış. (oooooooooo :P)

- Camryn'in favori aktörü Hugh Jackman ve favori sahnesi de Kaynak filmindeki küvet sahnesiymiş.

- Natalie'nin göbek deliğinde piercing varmış.

- Kimse bilmiyormuş ama Cole, Cam'in abisi, Cole içkili şekilde kaza yapmadan saatler önce Damon'la partiliyormuş. (breh breh breh :D)

- Cam güçlü bir kızmış amma ve lakin depresyon konusunda hassasmış. Melesa bir keresinde araba sürerken bir köpeğe çarpmış ve bu yüzden haftalarca harap olmuş.

- Cam örümceklerden yılanlardan korktuğundan daha fazla korkuyor. Fakat garip bir şekilde dışarıda yapılan aktiviteleri seviyor ve 'elini kirletmekten korkmuyor'. :)

- Andrew Siyah Kuğu'yu sadece Mila Kunis ve Natalie Portman arasındaki sex sahnesi için izlemiş. Filmi kendisini delirttiği için terk etmiş fakat bunu itiraf etmeyecekmiş.

- Andrew mayonezden, havuçtan ve marshmallow'dan nefret edermiş. (Havuç sevilmez mi beeeeee o.O)

- Cam'in annesi, Cam doğduğunda ona Charley ismini vermiş.

- Eddie isimli karakter 1930'larda blues şarkıcısı olan Robert Johnson'dan esinlenilmiş.

Yazarın Top 5'leri (Özel bir sıralama yok)

Favori Kitapları


1. Vampir Armand - Anne Rice
2. Yokyer - Nail Gainman
3. Kan ve Altın - Anne Rice
4. Yol - Cormac McCarthy
5. Harry Potter (Tüm Seri) - J.K. Rowling

Dipçe: Neil amca ve Rowling Teyze yazarı neden sevdiğimin kanıtı :3

Favori Filmleri

1. Dövüş Klübü
2. Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi
3. Harry Potter
4. Not Derteri
5. Titanik

Dipçe: Bak bu yazar hep benim kafadan ne güzel bir ilk 3 sıralamış oraya :D

Yazarken içtiği içecekler

1. Starbucks'tan Grande Iced Vanilla Latte (bunun türkçesi varsa da ben bilmiyorum, Starbucks bilmeme ben :P)
2. Limonlu Sweet Tea (buzlu çay gibi bişimiş wikinin yalancısıyım :D)
3. Su
4. Keten yağı, karabiber ve zerdeçal tozu ile karıştırılmış Portakal/Havuç suyu (öyykkk o.O)
5. Sprite

Dipçe: ne içtiğini anlamasam da su ve Sprite severiz :D

Ziyaret ettiği favori yerleri

1. İtalya
2. Yeni Zelanda
3. Gergia (Amerika)
4. Washington
5. Büyük Kanyon

Dipçe: Yazar artık bir Türkiye görmeli Top5'i Türkiye ile doldurmazsaaaaa...... :P

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder