11 Nisan 2013 Perşembe

[Blog Tur] Yıldız Geçidi - Josephine Angelini | Yazar Tanıtımı


Kaderin tarih boyunca tekrar ettiği büyük trajedi...

Kitabın Adı : Yıldız Geçidi
Orijinal Adı : Starcrossed
Yazar : Josephine Angelini
Serinin Adı : Starcrossed
Seri Kitap Numarası : 1
Tür : Fantastik, Mitoloji, Genç-Yetişkin, Romantik
Yayıncı : Altın Kitap
Fiyatı : 20TL
Sayfa Sayısı : 456
Yayın Tarihi : Mart 2013


Yıldızlara yazılmış bir AŞK...
Antik Yunan’da başlayan bir KAN davası...
Tanrıların bile yok edemeyeceği bir LANET...
Helen Hamilton on altı yaşına dek farklı biri olduğunu herkesten gizlemişti. Gözlerden ırak küçük Nantucket Adası’nda bunu başarmak kolay bir iş değildi ve gün geçtikçe de zorlaşıyordu. Geceleri, çölde umutsuzca dolaştığını gördüğü kâbuslardan susuzluktan yanarak uyandığında, çarşafları kum ve tozla kirlenmiş buluyor, üç yaşlı kadının kanlı gözyaşları döktüğü halüsinasyonlar ise hiçbir yerde peşini bırakmıyordu.
Yolları ilk kez Lucas Delos’la kesiştiğinde, ne kaderin tüm tarih boyunca ısrarla tekrar ettiği büyük bir trajedide başrolü oynayacaklarından haberi vardı ne de bazı mitlerin sadece efsaneden ibaret olmadıklarından. Bundan sonra ne yapması gerektiğini ve kendisini Lucas’la bir araya getiren kaderi yıkmaya çalışan yarı tanrısal güçlerle nasıl baş edeceğini çok iyi biliyordu. Çünkü o tanrıların soyundandı ve bu dünyada yalnız değildi.


Yeni turun bugününe hoşgeldiniz!

Geç kaldım!!! Çok  çok özür dilerim bekleyen herkesten. Bir vize haftası ve yoğun ödevlerle birlikte iş beni bitirdi. Yorumum için bile geç kaldım. :/ Affediniz beni efendim. Ayrıca okul nedeniyle kitabım 250 sayfasını okuyabilmiş durumdayım ama sakınnnnnn eksik bir yorum beklemeyin ;) Hadi başlıyoruz o zaman!!!! :D

Yıldız Geçidi, adını duyduğunuzda şu ünlü bilim kurgu dizisi Startgate'i hatırlatabilir sizlere, amma ve lakin kanmayız efenim. İlginç bir mitoloji kitabı okumaya hazırlayınız kendinizi. Mitoloji diyince de eminim ki aklınıza tanrılar falan gelmekte. Kitapta gitsin Athena gelsin Afrodit şeklinde bir Tanrı ya da Tanrıça geçidi bekliyorsanız o kısmı da atlayabiliriz. Veeeeee konumuz Yarı Tanrılar!! Öyle güçleri seyreltilmiş Tanrı olmaktan çıkmış Yarı Tanrılar falan da değil, okul koridorunda yanınızdan geçse kafanız kopana kadar başınızı çevirim arkasından bakacağınız cinsten, güçlü, yetenekli Yarı Tanrılar. :)

Benim kitapta hoşuma giden kısım mitoloji ve tarihin birbirine girdiği bir bölüm olan Truva Savaşına dayanması. İlyada ve Odysseia'yı 3-5-15 kez falan okuduğumu düşünürsek ne kadar fanatik olduğumu anlarsınız. :) Neyse olay şudur ki Truva savaşı 10 yıl sürer, Agememnon'un Yunanistan'ın her bir yerindeki krallıklardan toplayarak Truva'ya savaşmaya getirdiği 1000 kadırgalık bir gücü ve Truva'nın yıkılmayan surları vardır. Efsane derki bu savaşta Olimpos Tanrıları yer yüzüne inip, savaş alanındaki kendi oğullarının ya da gözde savaşçılarının yanında savaşmış ve savaşın uzamasına sebep olmuştur. Hatta Afrodit'in savaştan çok önce Truva prensi Paris'e 3 Tanrıça arasında yapılan bir yarışmada kendisinin en güzel olduğunu söylerse ona istediği kadını elde etmesine yarayacak bir şey vereceğinden bahseder. Bunun sonucunda Agamemnon'un kardeşiyle evli olan Helen Paris'e aşık olur. Falan filan fişman. Buraya kadarki mitoloji dersinden sonra kitabımızın kurgusuna devam ediyoruz. Zeus uzayan savaş sonrası insanoğluna bir anlaşma öneriyor. Tanrıların Olimpos'a geri dönmesini sağlamasına karşılık Truva savaşının bitmesini istiyor. Fakat anlaşma tam imzalanırken Zeus ek bir madde getiriyor ki bu da bundan sonra hiç bir soy bir araya gelmeyecek diyor. Çünkü Truva savaşında büyük kral tüm Yunanlıları bir araya getirmişti. Anlaşma sonrası zaten hiç bir soy bir araya gelemez haldeler çünkü Truva surlarının önünde 10 yıl boyunca o kadar kan dökülmüş ki İntikam Tanrıçaları 4 Soy Evinin her bir bireyini diğer evlerden gelen Soylara yada Yarı Tanrılara nefretle donatıp onları öldürmeye itiyor.

Dediğim gibi daha 250'deyim ama baş kahramanın ismi Helen. Ortada bir Paris yok şimdilik. Ama bence bir Paris adayı var. Fakat en önemlisi bir Hektor var. (Kendisinin büyük hayranıyımdır da.^^) İlerleyen sayfalarda çok ilginç şeyler olacağı kanısında ara sıra önümdeki ders notlarını kenara itmek suretiyle kitaba dalıp dalıp gidiyorum. Şu an da tek üzüldüğüm nokta turu benim için çok ters bir zamanda yapmış olmamız ve benim kitabı bir gecede yalayıp yutacak vaktimin olmamış olması. Neyse şimdiki gidişata göre benden 4-5 alır bu kitap gibime geliyor. Merak edenler varsa gidip alsın okusun derim.

Yazarımız Hakkında!


Sekiz kardeşin en küçüğü olan Josephine Angelini Massachusetts’li çiftçi bir ailenin kızıdır. New York Üniversitesi’nde Tisch Kolej’de Klasik Tiyatro Sanatı eğitimi almıştır. Şimdilerde senarist kocası ile Los Angeles’ta yaşamakta ve halen traktör kullanmaya devam etmektedir.

Dip Not: Kendimi kitaba çok kaptırmış olmamdan kaynaklanıyor herhalde yazarın soyadını okuduğumda Yunanistan'a dayanan bir kökü olması gerektiğini düşünüyorum hep. :D

Dip Dip Not: Ayrıca yazar hakkında da bundan ötesini göremedim. :/ Fakat sevimli bir hatun kişi. :D

Dibin Dibi Not: Eğer aranızda kitap için hani bana hani bana diyenler varsa aşağıdaki tur takviminden çekilişin yapıldığı blogu öğrenip hemen oraya zıplayın. :D

Tur Takvimi


pinucciasbooks.blogspot.com | Kitap Yorumu - Çekiliş
mirielenda.blogspot.com | Kitap Yorumu - Ön Okuma
raflarinarasindan.blogspot.com | Kitap Yorumu - Bunları biliyor musunuz?
sssuigenerisss.blogspot.com | Kitap Yorumu - Yazar Tanıtımı
thcodex.blogspot.com | Kitap Yorumu - Tanıtım Videoları - Kitap Kapakları

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder