6 Ekim 2013 Pazar

Mektup Dünyası #2: Mektup Arkadaşları Nereden Bulunur?



Bu konu hakkında arayı açtığımın farkındayım. :/ Neyse hadi başlayalım bakalım nerelerde neler var. ;)

Daha önce dende bahsetmiştim, kendinize mektup ya da email arkadaşı bulmanız mümkün. Hatta mektup işi uzun arkadaş ama ben fiziksel bir şeyler olsun elimde, sanal olmasın istiyorum diyorsanız kartpostal değiş-tokuşu yapabileceğiniz sitelerde mevcut. Çoğunuzun sorduğunu duyar gibiyim, mektup için adres lazım, nasıl güvenip de adres vereceğiz bu sitelerde? Elbette ki belirteceğim yerler güvenli siteler olsa da kimse siteye kayıt yaptırırken sizin niyetiniz konusunda bir araştırma yapmıyor. Doğal olarak olay tamamen karşınızdakinin iyi niyetine kalmış durumda. Elbette ki bu konularda tavsiyelerim olacak ama o başka bir yazının konusu. ;)

Mektup arkadaşlarını birden çok yolla edinme şansınız mevcut. Pen palling sitelerine üye olup buralardan email ya da mektup arkadaşı edinebileceğiniz gibi facebookta da bu konu üzerine açılmış mektup arkadaşlığı işini seven ve yeni arkadaşlar edinmeye hevesli insanlar bulunduran gruplara da katılabilirsiniz. Zaten bir süre sonra arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla da kaynaşıp anlaşmaya başlıyor ve bir çok insanla tanışmış oluyorsunuz.

  • İlk sitemiz benimde bu işlere başladığım ve bu konuda gerek site altyapısı gerekse üye kapasitesi bakımından çok sevdiğim interpals geliyor. Benim için neredeyse facebook kadar çok kullandığım bir sitedir kendisi. Bir çok mektup arkadaşımla bu site üzerinden tanıştım. Üye olduktan sonra göreceğiniz gibi siteye yaptığınız üyelikle beraber site kendinizi tanıtabileceğiniz sevdiğiniz müzik film ve benzeri şeylerden bahsedip hobilerinizi, istediklerinizi ve istemediklerinizi yazabileceğiniz bir duvar veriliyor size. Duvarınıza başka üyeler mesaj bırakabiliyor. Duvarınızı açık bırakıp bırakmamakta size kalmış bir durumda. Ayrıca konuştuğunuz ve öğrendiğiniz dilleri işaretleyerek language exchange kısmından kolaylıkla öğrendiğiniz dilde konuşabilen ve sizin konuştuğunuz dili öğrenen bilini bulmanızı sağlayan bir arama motoru var. Bu arada sitede ne tür bir arkadaşlık aradığınızı belirtebiliyorsunuz. Site hakkında yazacak çok şey var o yüzden bunun için ayrı bir yazı yazacağım.
  • Arkadan gelen diğer site ise www.penpalworld.com . Bu siteye ücretsiz üye olabilirsiniz. Size 24 saat içerisinde yalnızca 3 kişiye mesaj atma hakkı tanıyor fakat size gelen sayısız mesaja cevap verme hakkınız var. Site böylece spam ya da kopyala yapıştır mesajların önüne geçmeyi planlıyor ve bence çok ta güzel başarıyor. Yine önerebileceğim bir site, interpalstan daha değişik bir işleyişi var.
  • Üçüncü sıradaki sitemiz neredeyse yarım asırdır pen palling konusunda hizmet veren bir servis olan http://www.ipfworld.com. Bir çok arkadaşımdan duymama rağmen üyeliğimin olmadığı bir yer fakat çok eski ve formlar vasıtasıyla mektup arkadaşlığı sağlayan bir servis olduğu için güvenirliği konusunda şüphe etmenize gerek yok.
Bu konuda yazılabilecek bir çok site daha mevcut ama diğer kullandıklarımın kullanımından pek memnun kalmadım. Bunlar aralarında en aktif ve düzenli olanları olduğu için bunları vermekle yetineceğim şimdilik. Son olarak, kartpostal değiş-tokuşu yapmak isteyenler için efsanevi bir siteden bahsetmek istiyorum.
  • http://www.postcrossing.com kartpostal konusunda cidden efsane bir sitedir ama kişiler sebeplerden pek kullanamadım kendisini. Yine de bu sitenin de kullanımı açıklayan başka bir yazı yazacağım. Meraklılarına duyurulur. :)
Şimdilik benden yine bu kadar bir daha ki yazıda görüşmek üzere :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder