6 Nisan 2013 Cumartesi

[Blog Tur] Ejder Ateşi - Sophie Jordan | Bunları biliyor musun?


"Gizli bir gerçek. Ezeli düşmanlar. Lanetli bir aşk."

Kitabın Adı : Ejder Ateşi
Orijinal Adı : Firelight
Yazar : Sophie Jordan
Serinin Adı : Draki Serisi
Seri Kitap Numarası : 1
Tür : Fantastik, Genç-Yetişkin, Romantik, Urban Fantazi
Yayıncı : Pegasus Yayınları
Fiyatı : 20TL
Sayfa Sayısı : 317
Yayın Tarihi : Mart 2013


Jacinda bir drakidir… Ejderha soyundan gelen ve en büyük savunma gücü insana dönüşmek olan bir ırka mensuptur. Küçük yaştan itibaren özel yeteneğiyle göze çarptığını ve her hareketinin izlendiğini bilse de, özgürlük onun için her şeyden önemlidir. Halkının en kutsal kuralını çiğneyince hayatı tehlikeye girer ama Will isimli yakışıklı bir yabancı sayesinde kurtulur...
Fakat bu yabancı onun türünden olanları avlamaktadır.
Ailesiyle insanların arasına kaçan Jacinda çevresine uyum sağlamaya çalışır. Tek tutunabileceği dal, içindeki drakiyi canlandıran Willdir.
Karşı konulamaz bir şekilde ona kapılsa da Jacinda, onun avcı olduğunu bilmektedir. Ondan uzak durması gerekmektedir ama içindeki draki yavaş yavaş öldüğü için en tehlikeli düşmanıyla yakınlaşmayı bile göze almıştır.
Efsanevi güçler ve nefes kesici bir romantizm, tüm beklentileri aşan ve sevgisi kadim bir uçuruma köprü ören bir kızın öyküsünde can buluyor.



Ejder Ateşi turunun son gününden merhaba!!! =)

Ejder Ateşi yaklaşık iki yıldır beklediğim süper 4lüden biriydi. Çıktığı günleri de gördüm ya daha da bir şey istemem. :D

Gelelim kitap yorumuna, Draki nedir yahu dediğinizi duyar gibiyim. :) Benim anladığım kadarıyla Draki dediğimiz şey bir nevi seyreltilmiş ejderha. Aklınızdan o kocaman heybetli hayvanları çıkartın. Drakileri insan boyutundaki ejderhalar olarak düşünebilirsiniz. Değişik çeşitleri mevcut; su ejderleri, oniksler vesaire, amma ve lakin en aşina olduğumuz ejderha özelliğini taşıyan direkiler piyasada yoklar. Ateş püskürtme özelliğinden bahsediyorum!! Taki 400 yıllık bir ara sonrası Jacinda doğana kadar. Jacinda bir ateş püskürten ve bu onu bulunduğu sürü için paha biçilemez yapıyor. Fakat Jacinda'nın bu durumla bir sorunu var çünkü sürünün onun için çizdiği yolda ilerleyip sürünün gelecekteki lideri ve onun seçilmiş eşi olan Cassian'la evlenmeye pek niyetli değil.

Drakilerin seyreltilmiş ejderhalar olduğunu söylemiştim ama derileri hala bir zırh kadar sağlam ve kanlarının iyileştirici özelliği bulunuyor. Ayrıca toprak ejderhaları hazinelerin yerlerini bulmakta oldukça yetenekli ve bu da Drakileri avcılara karşı açık hale getiriyor. Avcılar Drakileri avlayıp parçalara bölerek ya da köle olarak satıyorlar. Yani Drakiler için büyük sorunlar ama bir avcı var ki.....

WILL!!

Will Jacinda için hep aşk hem de korku! Çünkü o Jacinda'yı avlamaya çalışan avcı gurubunun bir üyesi ve aynı zamanda onun hayatını kurtaran avcı. Annesi Jacinda'nın içindeki Draki'yi öldürmeye çalışırken Jacinda'nın Drakisini canlandıran kişi o ve halkının asırlardır avcılardan korunabilmek için saklı tuttuğu insana dönüşebilme özelliğini açığa vermemek için uzak durması gereken kişi.

Neyse kitap güzeldi. Fakat, o kitap orda bitmemeliydi. Çok anlamsız bitti, beni deli etti. Ayrıca Jacinda'nın annesine de feci uyuzum. Kız orda ölüyorum diyor hala Drakin ölünce iyi olacaksın ayaklarında. Hanım, hanım saçını başını yolarım senin!! Kızının iyiliği için kaçtıysan çölün orta yerine kaçmasaydın ya! Pis! Onun haricinde benim sorunum yok kitapla ama bu şekilde sonlandıktan sonra umarım Pegasus yayınları elini çabuk tutup ikinci kitabı en kısa zamanda çıkartır. :)

Siz bunları biliyonuz mu bakim? =)

Yazarımız kitabı yazarken aklında çok küçük ufak çaplı bir kadro belirleyip bunlar için bir cast oluşturmuş. Karakterleri yazarken aklında bu cast varmış;

Jacinda - Milla Jovovich

Ölümcül deney serisiyle biliyoruz Milla'yı ve çoğunuzun rol için yaşlı dediğini duyar gibiyim. Fakat yazarda yaşlı olduğunu bilmesine rağmen Jacinda'nın görünüşünü tam yansıttığını düşünmüş. Ayrıca ilk kitabı yazarken Jacinda diyince gözünün önüne Milla geliyormuş. Bende sizin için Jacinda'nın yaşına uyun bir Milla fotoğrafı bulmaya çalıştım :)







Genç prensimiz ve geleceğin sürü lideri Cassian - Thomas McDonell














Cassian'ın babası Severin - Jeremy Irons

Jeremy Irons çok seviğim bir oyuncudur, ne kadar kitapta kısa süreli tanışıklığımızda Severini pek hazzetmemişte olsam Jeremy Irons'ı yakıştırdım bende yalan yok. :D










Veeeeeeee birde küçük sürpriz!! Yazarın sitesinde Ejder Ateşindeki kelimelerden oluşmuş ufak bir bulmaca var!! Sizde aşağıdaki linke tıklayarak oynayabilirsiniz. ;)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder