16 Şubat 2014 Pazar

[Perde Önü]The League of Extraordinary Gentlemen


Konuk Yazarınız; ~RaggedyMan~

Biraz uzun bir aradan sonra tekrar bir Perde Önü yazmaya karar verdim. Buraya öyle her filmi yazmayı düşünmüyorum açıkçası. Şöyle buraya yazmaya değecek kadar beğendiğim filmleri yazacağım. Bu geceki filmim ise "The League of Extraordinary Gentlemen" filmi. 2003 yapımı olan bu film Türkçe'de "Muhteşem Kahramanlar" diye çevrildi ama sanırım o şekilde aratırsanız birden fazla filme denk gelirsiniz.
Film o kadar kapsamlıki, birçok kitaba birçok kahramana göz kırpıyor, selam çakıyor. Kont Dracula'dan tutunda Dr. Jekyll'a ve onun Hyde'ına kadar. Filmi çok anlatıpta spoilera boğmayacağım sizleri, karakterleri ufak ufak tanıtsam zaten izleme isteğiniz uyanacaktır kesinlikle, başlayalım.


1-The Hunter (Sean Connery) - Allan Quatermain rolünde
Sean Connery'nin oynadığı bir filmi kim çekmiş kim yazmış IMDB puanı kaçmış diye bakıpta irdelemem açıkcası. O varsa açar izlerim arkadaşım ki bugüne kadar bir kez olsun kötü filmmiş dedirtmedi. Bu filmde de rolünün hakkını sonuna kadar vermiş. 

2-The Vampire (Peta Wilson) - Mina Harker rolünde
Bilenler bilir, bilmeyenler için ben kısaca değineyim, Mina Harker Kont Dracula'nın karısıdır. Bu sebeple filmde bir vampiri canlandırıyor, hatta filmin küçük bir sahnesinde Van Helsing'e göz kırpmıyorlar değil.

3-The Immortal (Stuart Townsend) -Dorian Gray rolünde
"Dorian Gray'in Portresi" kitabının baş karakteridir. Kitap Oscar Wilde'in yayınlanmış tek kitabı olma özelliği taşıyor(Nisan1891). Kitaba göre, Dorian Gray'i çok beğenen bir ressam onun portresini çiziyor. Gerçek Dorian'ın işlediği her günahla beraber portresinde yaralar oluşuyor lakin gerçek Dorian yaşlanmıyor ve ölmüyor.

4-The Beast (Jason Flemyng) - Dr. Henry Jekyll/Edward Hyde
Dr. Jekyll/Hyde karakteri aslında kişilik bölünmesini temel alan bir kitaptır hatta dört farklı tarihte filme dahi çekilmiştir. İlk film tarihi 1908 dersem sanırım karakterin temelinin ne kadar eskiye dayandığını ifade edebilirim. (yanlış yazmadım valla 1908, sessiz ve kısa bir film) Filmde bu karakterin günümüz Hulk'una göz kırptığını göreceksiniz. -daha spoiler yok size-

5-The Invisible Man (Tony Curran) - Rodney Skinner rolünde
Fazla söze ne hacet, nam-ı değer görünmez adam yahu! 

6-The Spy (Shane West) - Tom Sawyer rolünde
Filmimizde Amerika'lı bir ajan rolünde de olsa, hepimiz Tom Sawyer'i az çok biliriz, 1907 yılında sessiz bir filmi dahi vardır.

7- The Scientist (Naseeruddin Shah) - Captain Nemo rolünde
Benim en sevdiğim karakterlerden biri olduğunu hiç çekinmeden söyleyebilirim. Zaten her Vernian'ın ezbere sayabileceği bir kaç özelliği vardır kendisinin. Captain Nemo olurda Nautilus olmaz mı?! Valla olur, Nautilus bile vardı filmde ve o kadar tatlı bir şekilde abartılmış ki ben "Yok artık!!!" diye diye izledim. Tabi kendisinin arabanın mucidi olduğunuda belirteyim, azıcık spoiler oldu affedin :p (tabiki filmde mucit)

Bunların dışında Sherlock Holmes'den aşina olduğumuz Prof. Moriarty'nin de filmde olduğunu söylemeden geçmeyeyim, tabi Mycroft Holmes'ü saymassak ayıp ederiz...

İzlemeye oldukça değecek bir film olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tabi IMDB puanı biraz düşük kalmış, vaktinizi ayırıp oyda verirseniz sevinirim ^_^

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder