28 Temmuz 2013 Pazar

[Anime] Vampire Knight: Anime İzlemeye Başlama Sebebim


Anime izlemeye ne zaman başladım hiç bir fikrim yok. Bu arada Ay Savaşçısı ve Şeker Kız Candy'yi bunun dışında tutuyorum. İlgili olanlar haricinde kalanlar onları çizgi film kategorisine koysalar da, onlarda animedir ama anime bilincini takınıp izlemediğim için dönüm noktam Vampire Knight'tır. Üniversitede başladığımı hatırlıyorum ama tam zamanı net değil kafamda. Ayrıca nasıl merak sardım da başladım orası da meçhul. Kim bilir nerede denk geldim de gözüme ilişti de görüp izledim. Fakat iyi ki de izlemişim. 2 sezon 26 bölümlük bir animeydi ama nasıl bitirdiğimi bilemeyip fellik fellik üçüncü sezon aradığımı hatırlıyorum. Nasıl umutlarla hayranların hazırladığı fan yapımı videoları gerçek sanıp da 3. sezon geliyor mu yoksa diye sevinmiştim.

10 Temmuz 2013 Çarşamba

[Bir Şarkı Keşfettim] We Are Young - fun.




Yakın zaman önce keşfettiğim ve psikopat gibi dinlediğim bir şarkı. Nakarattaki müziği beni benden alıyor. Sizde eksik kalmayın dedim ve şarkıyı mercek altına altım. :D Şarkı için wikinin tanımı aşağıdaki gibi yapılmış.

"We Are Young", Amerikan indie pop grubu fun.'ın Amerikan şarkıcı Janelle Monáe ile birlikte söylediği şarkısıdır. 20 Eylül 2011 tarihinde Fun'ın ikinci stüdyo albümü Some Nights'ın ilk single'ı olarak yayınlandı. Şarkı, grubun ikinci albümü için yazılmış ve kaydedilmiş ilk parçadır. "We Are Young", Billboard dergisi tarafından "tiyatro orkestrasyonu üzerine inşa edilmiş görkemli bir müzik parçası ve ilham verici etkisi ile parlamakta olan yürütücü, dolaysız bir koro" olarak tanımlandı.


Bunu okuduktan sonra nasıl oldu da şarkıyı keşfetmem iki yıl sürdü diye hayıflanmadan edemedim. Grooveshark sağ olsun şarkıyı onun sayesinde duydum. Duyduğum gibi vuruldum. Tekrarlara boğdum kendimi. :D

6 Temmuz 2013 Cumartesi

[Kitap Yorumu] Tatlı Bela - Jamie McGuire

Kitabın Adı : Tatlı Bela
Orijinal Adı : Beautiful Disaster
Yazar : Jamie McGuire
Serinin Adı : Beautiful
Seri Kitap Numarası : 1
Tür : Romantik
Yayıncı : Yabancı Yayınları
Fiyatı : 25 TL
Sayfa Sayısı : 424
Yayın Tarihi : Nisan 2013

Abby Abernathy karanlık geçmişiyle arasına mesafe koymuş olan, alkol kullanmayan, küfür bile etmeyen kendi halinde bir kız, fakat hayatını dövüşerek kazanan ve vücudu dövmelerle kaplı yakışıklı Travis Maddox onun hayatını değiştireceğe benziyor.
İyi kız ve kötü çocuk… Bu birliktelik bir aşkın mı habercisi yoksa bir felaketin mi?

5 Temmuz 2013 Cuma

[Kitap Yorumu] Meleklerin Kanı - Nalini Singh

Kitabın Adı : Meleklerin Kanı
Orijinal Adı : Angels' Blood
Yazar : Nalini Singh
Serinin Adı : Guild Hunter
Seri Kitap Numarası : 1
Tür : Urban Fantazi, Paranormal, Romantik, Doğaüstü
Yayıncı : Artemis Yayınları
Fiyatı : 22 TL
Sayfa Sayısı : 476
Yayın Tarihi : Eylül 2012
Goodreads : Okuma Listene Ekle

Ölmeden önce göreceğİnİz son şey, onun gözlerİ olacak...
Vampir avcısı Elena Deveraux, işinde en iyisi olduğunu biliyordu. Ancak yeni görevi için doğru kişi olup olmadığından emin değildi. Üstelik öldürücü bir güzelliğe sahip ve hiçbir ölümlünün kızdırmak istemeyeceği Başmelek Raphael tarafından görevlendirilmişti. Elenanın başarısızlık gibi bir seçeneği yoktu. Görevi imkansız olsa bile. Bu kez peşine düştüğü kişi, yoldan çıkmış bir vampir değil, yoldan çıkmış bir başmelekti. Elena, kendini daha önce benzeri görülmemiş bir cinayetler zincirinin tam ortasında bulacak ve tutkunun tehlikeli uçurumlarına doğru çekilecekti. Bu av onun sonunu getirmese bile, Raphaelin baştan çıkarıcı dokunuşlarına kendini teslim etmesi, Elenanın hayatının en büyük hatası olabilirdi. Çünkü başmelekler, ölümlü oyuncaklarıyla oynarken onları fark etmeden kırabilirdi.

2 Temmuz 2013 Salı

İzban: yeni çalışma mekanınız :P


Ev ve okul arasında bir saat tren yolu olunca günde git gel 2 saat boş vaktim oluyor. Bu vakitte çoğunlukla kitap okumaya harcıyorum çünkü blogumun halinden anladığınız üzere uyumaya hiç vaktim yok. Az sayıdaki dakikalarımı uyku ve yemek için ayırmaya çalışıyorum. Akademik olarak bir şeyler yapmak isteyen insanların hazin durumu. :D Neyse bu yorgun ve yoğun tempoya rağmen acayip sevdiğim bir alanda çalıyorum. :D Kısacası mutluyum. Neyse efenim size tüm hafta sonu uykularıma giren sürekli beynimi meşgul eden koddan bahsetmek istiyorum. Basitçe açıklamak gerekirse yaptığı iş bir nokta ve katsayıyı çarpmak. Nerede nasıl çarptığını sormayın :D canım kodum katsayı 1 den 5 e kadar seçildiğinde çalışırken 6 ve üzerine çıktığında anlamsız sayılar döndürüyordu. Tüm gün kodun mıncıklamadığım tarafı kalmadı. Tüm günden kastım saat 10da başına oturdum akşam 6ya kadar yarım saat öğle yemeğine kaktım sadece. Neyse ne yaptıysam düzgün çalışmadı pislik. Hocamın masasının kenarında kudurma tripleriyle akşam 6ya kadar çalıştım. Sonra okuldan eve dönüş yolunda şu koda tekrar bakayım dedim. Oturacak bir yer bulduğum anda açtım bilgisayarı, bir tarafta notlar bir tarafta kod satır satır inceliyorum ne girmiş ne çıkmış. ilk 2 dakikanın sonunda ne yapmam gerektiğini çözdüm. Koda uyarlamam 5-6 dakikamı aldı. İzban, sen nasıl bir sihirli değneğe sahipsin, zihin falan mı açıyon ne yapıyon bilmiyorum ama bu iki etti. İki hafta kadar öncede başıma böyle birey gelmişti. Hatta okuldan çıkmadan hemen önce hocama "İzban zihin açar belki orada yakalarım hatamı" demiştim. :D Bunun şerefine artık evde çalışmaya son veriyorum. Sabah erkenden izbana binip tren tüm gün Aliağa-Cumaovası hattında gidip gelirken -ki bir gidiş 1 saat 40-45 dakika falan- tez çalışmalarımı trende sürdürmeye karar verdim. :) Beni şüpheli şahıs diye dışarı atmazlarsa İzban da çok güzel bir Master tezi çıkaracağıma inanıyorum. :D İzban ilham perimsin. Seni seviyorum <3

Dip Not: İzbanın tek eksiği wifi, sayın başkanımız duysun sesimizi izbana wifi koysun hatta biraz falanda taktırsa trenlere tadından yenmez ama aç gözlü olmamak lazım :P

Dibin Dibi Not: Bu gece saat 11den önce yatıp huzurlu bir uyku çekebileceğim acayip mutluyum. :D

İyi geceler!!!!