19 Aralık 2012 Çarşamba

[Blog Tur] Obsidiyen - Jennifer L. Armentrout + Tanıtım Videosu



"Hayatımda gördüğüm en seksi erkek ve tam bir öküz."



Kitabın Adı : Obsidiyen
Orjinal Adı : Obsidian
Yazar : Jennifer L. Armentrout
Serinin Adı : Lux
Seri Kitap Numarası : 1
Tür : Fantastik, Genç-Yetişkin, Romantik
Yayıncı : Dex
Fiyatı : 19 TL
Sayfa Sayısı : 360
Yayın Tarihi : Aralık 2012


Her şeye yeniden başlamak çok berbat.
Annemle birlikte Batı Virginiaya taşındığımızda, kendimi sıkıcı işlere adamıştım, ta ki tüyler ürpertici yeşil gözleri ve kaslı vücuduyla yan komşumuz karşımda dikilene kadar.
Ama işler tahmin ettiğiniz gibi gitmedi.
O, ağzını açtı.
Daemon hem kabaydı hem de kendini beğenmiş bir pislikti.
Birbirimizden hoşlanmamıştık. Tam hikâye burada bitiyordu ki bir kazaya uğradım ve Daemon zamanı dondurarak beni kurtardı.
Yakışıklı uzaylı komşum üzerimde bir iz bırakmıştı.
Yanlış okumadınız. O, bir uzaylı. Daemon ve kız kardeşinin yeteneklerini çalmak isteyen düşmanları vardı ve Daemonın bıraktığı iz bütün düşmanları başıma toplamıştı.
Bu korkunç durumdan canlı kurtulmak içinse tek yapmam gereken üzerimdeki uzaylı izi etkisini yitirene kadar
Daemonın yanından ayrılmamaktı.

Kitap Oburları Ekibinin bir üyesi olaraktan ilk turumuzun 3. gününe HOŞ GEL-Dİ-NİZ!!

Ay çok heyecanlandım şimdi :P Bu kadar bekledikten sonra sonunda şu yorumu yapıyorum ya feci mutluyum, tabi bir de bu ilk blog turunun verdiği heyecan var. Neyse artık kitap yorumuna başlayalım :)

Öncelikle kitap klasik bir genç yetişkin kitabı, hatta kimi yerlerde genel olarak alacakaranlık havası verse de karakterlerin alakası yok. Genel olarak kısmının altını çizerek söylüyorum ki ön yargılara kapılmayın zira jennifer abla ilk serisinin ilk kitabı olan melez ile birlikte en sevdiğim yazarlardan biri oldu. Daemon ve Katy'nin atışmaları feci sevimli. Ev ve okul arası 1 saat tren yolculuğu olduğu için kitabı ikinci sefer okuyuşumda yoldaydım. Bu ikisinin atışmaları bir kaç kere insanların gülmemek için kıkırdayan kıza garip garip bakmalarına neden oldu. Eğer bu yazıları okuyanlardan biri böyle bir kız hatırlıyorsa eğer o, izbanda, kıkırdayan kız bendim ve neye güldüğümü bilmek istiyorsanız buradan çekilişe katılabilirsiniz ;) Şimdi sizin için ayrıntılı bir inceleme yapacağım, önce karakterler..

Esas Kız Katy (Daemon'ın deyişiyle Kedicik) ^_^

Katy aslında kendi içine kapanık bizim gibi blog yazan, kitapları feci seven ve kitapsız yaşayamayan bir kız. Blog olayın da yeniyim ama kitaplar konusunda benim gibi hisseden bir karakter görmek muhteşem ötesi bir deneyimdi. Herkese tavsiye ediyorum :) Katy gayet akıllı uslu aklı başında biri ve en önemlisi; "çocuk çooook (bu o lar az kaldı ama idare edin^^) yakışıklı, seksi, ateşli, (vs) aman ona yaranmak için tüm eziklemelerine katlanayım" tarzında bir kız değil. Aptal ve tırnak içindekileri düşünen tiplere biraz alerjim var da benim :) Gayet insani ve normal tepkiler veriyor. Mesela, Daemon'ın uzaylı olduğunu öğrendikten sonra ilk başta kabullenmemesi ve ancak Daemon kendini gösterdikten sonra verdiği tepki gibi.

"Tek yapabildiğim ona bakmak oldu. Gerçeği istemiştim ama aslında gerçeği duymak ve görmek tamamen farklıydı.
***
'Kat?'
'Sen bir uzaylısın.' Sesim cılızdı.
'Evet, ben de sana bunu söylemeye çalışıyorum.'"

Nerd Girl Problem # Bilmem-Kaç =)

"İnternetin bağlanması, seksi bir çocuğun popoma bakıp telefon numaramı istemesinden daha çok mutlu etti beni."

DAEMON, DAEMON, DAEMON!!! <3

Sanırım ilk hayali aşkımı buldum! Daemon için içimde her yere milyonlarca kalp koyasım var :D Daemon'a kelimenin tam anlamıyla bir öküz diyebilirsiniz, sinir bozucu olduğunu söyleyebilirsiniz, hatta onu Katy gibi yavşak olarak çağırabilirsiniz ama size tek bir şey söylüyorum; gözlerinizi iyice açın ve Daemon'ın içine bakın!  

*Onun içinde hiç büyümeyen bir çocuk var;

"Ama yeterince kredim var.  Var, değil mi? Göldeyken ve yürüyüşümüzde kazandığım krediler hani? Seni o gece kurtardığımda da kazandım mı?"

*Birazcık alıngan;

"Yamuk yumuk bir yaratık da değilim; laf açılmışken bu ağrıma gitmişti."

*Sinir bozucu olsa da sevimli;

"Şey, kızdığında yanaklarının pembeleştiğini izlemek keyifli de ondan.
***
Hastalıklı olsa da sinirlenmeni izlemeyi seviyorum."

Bu arada son derece göz kamaştırıcı, karşı konulmaz, seksi, mükemmel ve göz kamaştırıcı olduğunu duymayan kalmadı sanırım. Göz kamaştırıcı olduğunu söylemiş miydim? :D

daemon etkisine kapılma meyli olanlara dip not : Kitabın sonunda Daemon'ın bakış açısından bölümler var ;)

Dee
Daemon'ın sevimli ötesi, yanaklarına yapışılası ve bir daha bırakılmayası kız kardeşi. Sevimli olduğu kadar güzel hatun kişi. Dee süper neşeli bir karakter ve bence her eve lazım. Tabi bizim eve benden sonra biraz fazla gelebilir ama büyüklerin hanım hanımcık ve evin neşesi dediği torunlarının birleştirilmiş hali gibi bir şey bu kız. Görüldüğü üzere çok sevdim.

Ash
Bu kızın saçını başını yolasım var ama neyse ki Katy bir şeyler yaptı da birazcık rahatladım. (şşşşşhhhh burasını öğrenebilmeniz için en yakın kitapçıya koşmanız lazım^^) Ash için başka yorum yapmayacağım yoksa saçını başını yolma isteğime karşı daha fazla dayanamam.

Kitabı elime geçtikten sonraki 18 saat içinde okuyup bitirmiştim. Yani sanırım size ne kadar akıcı olduğunu söylememe gerek yok.Karakterler hakkında ki yorumlarım da yukarı da mevcut. Zaten kitabın Goodreads puanı 4.43 iken nerelerde eğlendiğimi yazmaktan başka bir şey kalmıyor bana. :) Ben kitaba 4,5'tan 5 verdim. Şimdi madem bu kadar beğendin yarım puanı nereden kırdın diyorsunuz. Hemen söyleyeyim, Jennifer abla tansiyonu çok yüksek tuttu kitap boyunca ama sondan önce Daemon ve Katy arasında birazcık daha gelişme olsaydı güzel olurdu. Oradan kestim yarım puanı. Bu şekilde sona eren kitapla tüm beklentilerimiz ikinci kitaba kaldı. Umarım Dex arayı uzatmadan en kısa zamanda 2. kitabı yayınlar. :)

Dex demişken baskı ve çeviriden bahsetmedim ben yahu. Hep Daemon'ın aklımı başımdan alması yüzünden. :D Kitabın orjinalini görmediğim için çeviri genel olarak iyiydi 2 ya da 3 yerde anlam karmaşası yaşadım sadece ve bir kaç yerde de ilk baskı olduğundan olsa gerek ufak tefek yazım hataları vardı.

Neyse benden bu kadar gitmeden önce size kitabın tanıtım videosunu bırakıyorum. İyi seyirler. :) Bir de, bir de buradan Daemon'a sesleniyorum; "Daemon oralarda bir yerlerdeysen, içimde çok feci bir şekilde uzaylılara inanma isteği var. Bana bir görünsen, hatta görünmüşken temelli kalsan falan diyorum. Kaldığına pişman olmazsın, emin ol. :D"


Ayrıca Dex'in kendi hazırladığı tanıtım videosu için buraya tıklayın...

Kitap Oburları 17 - 21 Aralık Tur Programı

-What happened to Elenda? - Kitap Yorumu + Çekiliş
Rafların Arasından - Kitap Yorumu + Ön Okuma
Sui Generis - Kitap Yorumu + Tanıtım Videosu
Metropol Günlüğü - Kitap Yorumu + Yazar Biyografisi
The Codex - Kitap Yorumu + Yarışma + Yazarla Röportaj 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder